Tony Blair miatt hallgatta ki Pontát a román korrupcióellenes ügyészség

2016. október 13. 15:46

„Ne röhögtessük magunkat! Tényleg a ploieşti-i ügyészségen akarják látni Tony Blairt?” Így válaszolt Victor Ponta volt román kormányfő, miután újságírók azt kérdezték tőle, kihallgatják-e Tony Blairt is egy pénzmosási ügyben, amelyben a volt brit kormányfő tiszteletdíját lehet, nem tiszta pénzekből fedezték a román szocdemek.

2016. október 13. 15:46

Beidézték szerda reggel az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre Victor Pontát, írja az Agerpres román hírügynökség. A volt miniszterelnököt abban az ügyben hallgatták ki, amelyben Sebastian Ghiţă képviselő és Tony Blair volt brit miniszterelnök is érintett.

Az egyórás kihallgatás végén az exkormányfő azt mondta a sajtónak: ugyanazt nyilatkozta az ügyészeknek, amit a Legfelső Bíróság bíráinak is mondott. Arra a kérdésre, hogy szerinte Tony Blairt is ki fogják-e hallgatni az ügyben, Victor Ponta úgy válaszolt: „Ne röhögtessük magunkat! Tényleg a ploieşti-i ügyészségen akarják látni Tony Blairt?”

Victor Pontát befolyással való üzérkedéssel és pénzmosásban való bűnrészességgel gyanúsítják az ügyben, és bírósági felügyelet alá helyezték, írja az Agerpres.

Az ügyészek szerint Ponta a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökeként 2012-ben befutó parlamenti helyet ígért Sebastian Ghiţă üzletembernek egy 220 ezer eurós összeg fejében. Ebből a pénzből fedezték állítólag Tony Blair tiszteletdíját, miután a volt brit miniszterelnök 2012-ben előadott egy PSD-közeli alapítvány konferenciáján.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!