CDU: Jobb berlini eredményt vártunk, nem örülünk

2016. szeptember 18. 21:55

A CDU főtitkára szerint Berlin szocdem főpolgármestere piros-vörös-zöld koalíciót szeretne. Peter Tauber szerint a néppártok gyenge szereplése a főpolgármester hibája.

2016. szeptember 18. 21:55

Peter Tauber, a CDU főtitkára úgy látja, pártja hiába végzett jó munkát a német főváros szociáldemokratákkal való együttkormányzásában, a választók a főpolgármester, a szocdem Michael Müller miatti csalódottságot a CDU-n is levezették. „Nem örülünk az eredménynek, jobbat reméltünk” – fogalmazott a politikus, aki úgy látja, a berlini főpolgármesternek nem az eddigi nagykoalíció sikere a fontos, hanem hogy kiebrudalja ebből a CDU-t. A két nagy néppárt gyenge szereplése ezért elsősorban az ő felelőssége, véli Tauber. A piros-vörös-zöld koalíció kapcsán a kereszténydemokrata főtitkár azt mondta, nem örül annak, hogy ismét azok kerülnek pozícióba, akik okozói mindazon problémáknak, amit az elmúlt években rendbe próbáltak rakni.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2016. szeptember 19. 19:06
A "teljesítményhez" képest, amit Németország rombolásában végezetetek, még ez az eredmény is nagyon hízelgő.
Berecskereki
2016. szeptember 19. 05:39
Peter Tauber, a CDU főtitkára tévesen ítéli meg a helyzetet. Állítása szerint; „a választók a főpolgármester, a szocdem Michael Müller miatti csalódottságot a CDU-n is levezették.” Ezzel szemben a valóság: Az SPD a még nagyobb kudarcot a listavezető Michael Müller kormányzó polgármester népszerűsége révén kerülték el. A CDU a korábbi választáshoz viszonyított kudarcának oka a merkeli migránsügyi politikája. Ez viszont a válasz a párt vezetőinek a lemondása és Merkel visszahívása lenne. Ebben az évben ez volt az utolsó választás. Jövő évben – a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt - még három tartományban tartanak választást: 2017 márciusában a Saar-vidéken, május elején Schleswig-Holsteinban, május közepén pedig a legnépesebb tartományban, a 18 millió lakosú Észak-Rajna-Vesztfáliában. Amennyiben ezekben a tartományokban is hasonló eredmények lesznek, a szövetségi parlamenti választáson a CDU-nak hatalmas bukásban lesz része.
Békanász a hasadon
2016. szeptember 18. 23:57
Ti is menjetek a picsáb.
apagyi
2016. szeptember 18. 23:49
Már rég meg kellett volna Merkeltôl szabadulnia a CDU-nak ,akkor megôrizhették volna a vezetô pozíciòt. Igy meg saját maguk farkasai,és jönnek fel a komcsik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!