Merkel tisztessége

2016. szeptember 20. 08:29

ehet naivnak, felelőtlennek, hibásnak tartani, de tisztességtelennek nem. Ha ebbe bukik bele, mindenki tudni fogja, hogy jó ügyben vesztett.

2016. szeptember 20. 08:29
A szerk.

„Lehet, hogy Angela Merkel kudarcot vall, és hosszabb távon nem tudja meggyőzni a németeket a befogadó kultúra üdvözítő voltáról. Az evangélikus lelkész lánya azonban legalább megpróbálta, ami a végső sikertől vagy kudarctól függetlenül mindenképpen elismerést érdemel. Ez volt az erkölcsös választás. Lehet naivnak, felelőtlennek, hibásnak tartani, de tisztességtelennek nem. Ha ebbe bukik bele, mindenki tudni fogja, hogy jó ügyben vesztett. Ha már bukni kell, nem mindegy.

Pontosan a fenti bekezdés fordítottja igaz Orbán Viktorra, aki meglátta és eddig mesterien használta ki a menekültválságban rejlő lehetőséget. Ha az október 2-i népszavazás az ő nagy politikai győzelmét hozza, akkor elmondható, hogy érti a néplelket és tudja, hogyan csalhatja elő belőle a legrosszabbat. Csak az nem mondható el, hogy ez tisztességes lenne. A migránsveszedelemmel a legélesebben riogatók pontosan tudják, hogy a gyűlölet oldalára álltak. Ha mást nem is, legalább a háború elől menekülő többgyermekes családokat fenntartás nélkül be kellene fogadnia Magyarországnak.”

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 08:20
Ez az, hogy erkölcs nélküli lények milyen gyorsan egymásra találnak a Népszabadság véglényei és Merkel. Egy virágzó országot leamortizálni - ahogy tette ezt Rákosi-Kádár-Horn-Gyurcsány-Bajnai - és most Merkel minden csak nem morális tett! Európát kitenni a világ szemetének kénye-kedvére, a terrorizmust befogadni és polgárháborúig izzítani az iszlám fundamentalizmus Európában egy fertelmes, betegagyú némber rémtette, nem erkölcsös tett!
balbako_
2017. március 23. 08:20
"többgyermekes családokat fenntartás nélkül be kellene fogadnia Magyarországnak.” De csak annyit amennyi a Népszabadság, Népszava és a többi szennymédia lelkes migránscsókolgatóinak a lakásába betelepíthető örökre!
teljesenertelmetlen
2017. március 14. 20:14
Ez a kínos szerecsenmosdatás... Ebben nagyon jó a NOL
paraklétosz
2016. október 03. 09:04
"befogadó kultúra üdvözítő Volta" - áramütöttek. (Lásd még: elektrosokk)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!