Hadd repülhessenek a menekültek, kérik civilek az EU-tól

2016. augusztus 24. 10:31

Összeurópai civil kezdeményezés indult, hogy a menekültek és menedékkérők számára könnyebb legyen Európába repülni, csökkentve ezáltal azok számát, akik az embercsempészek által szervezett drága és életveszélyes, tengeren keresztüli átkelést választják.

2016. augusztus 24. 10:31

A „Let’s fly to Europe” kezdeményezés célja, hogy az EU Tanácsa megváltoztassa vagy megszüntesse azt az irányelvét, amely kimondja, hogy bár a menedékkérőknek nincs megtiltva hogy repülőjegyet vásároljanak, a légitársaság lesz érte a felelős, ha az illető a célországban nem kap menedékjogot. Ilyenkor a menedékkérőt Európába repítő légitársaságnak kell fizetnie az illető szállását, ellátását, hazaútját és némi bírságot is.

Markus Jaggo, a kezdeményezés egyik szóvivője a Deutschlandfunknak azt mondta, ez az összeg menekültenként akár 50 ezer euró is lehet: „Ezen összeg miatt tagadják meg a légitársaságok a menekültek utaztatását. A menekülteknek meg kellene legyen a lehetősége arra, hogy mint bárki más, vehessenek egy repülőjegyet, felszálljanak egy gépre és a célországban lefolytassák a menekültügyi eljárást.”

A civilek most azért küzdenek, hogy összegyűjtsenek egymillió aláírást ügyük mellett, ha ez ugyanis sikerül, az Európai Bizottság és az Európai Parlament elé kerül a téma.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. március 21. 13:49
Ezek a "civilek" véletlenül nem valamelyik Soros-féle alapítványnál dolgoznak? (...a társadalom elpusztításán?)
Attila73
2016. szeptember 10. 17:30
Eljött az ideje, hogy egy méretes objektum becsapódjon ebbe a kibaszott szartengerbe.
péterx
2016. szeptember 09. 14:00
Ahogy hallgatom a német rádióadókat , ez a kezdeményezés hamvába holt . Valahogy úgy , mint az a kezdeményezés , hogy írják alá , Magyarországon nincs demokrácia . A célzott egymillió aláírás töredéke gyűlt össze , nem is merik a szervezők nyilvánosságra hozni , annyira kínosan kevés...
MZ/X
2016. augusztus 30. 11:45
Fizetett verziójúak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!