Újabb katonákat küld Irakba az Egyesült Államok

2016. július 12. 16:20

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter erősítést ígért az iraki hadseregnek az Iszlám Állam elleni harchoz. Az 560 katona logisztikai és kiképzési feladatokat lát majd el – számol be a Euronews.

2016. július 12. 16:20

Az irakba küldött újabb amerikai egységek főként Moszul ostromának háttérmunkáiban segítenek az iraki kormányerőknek. Obama elnök a múlt heti NATO-csúcson az afganisztáni jelenlét erősítését is ígérte. Ez azt jelenti, hogy a kongresszustól kell Obamának a közel-keleti katonai missziókhoz plusz forrásokat kérnie.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2016. július 13. 20:13
"Újabb katonákat küld Irakba az Egyesült Államok", majd csinálnak "szép" fényképeket a (bátorságukról), ahogy levizelik a halott ellenséges katonákat.
Alarik
2016. július 13. 03:55
Hiába no, az Operation Iraqi Freedom, nem egy egyszerű meló... Ha már belekezdtek a debilek. A másik hasonlóan sikeres művelet az afganisztáni tevékenységük....
Pandaka pygmaea
2016. július 12. 23:21
Újabb katonákat küld Irakba az Egyesült Államok = Újabb migránsokat küld Európába az Egyesült Államok Köszönjük.
Takel
2016. július 12. 23:03
Csak egy kis médiaszereplés, úgy tesznek mintha csinálnának valami hasznosat. 560 katona logisztikai és kiképzési feladatokra? Már jó 10 éve képezgetik az iraki katonákat, most mégis mitől táltosodnának meg? A logisztikai feladat meg valószínűleg a hullazsákok húzgálása és a leszakadt testrészek összepárosítása lesz. Az USA az ISIL-nek szurkol, de a nyílt támogatást nem lehet felvállalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!