„Megbántam, hogy ledöntöttem Szaddám szobrát”

2016. július 06. 10:55

Megbánta tettét az az iraki férfi, aki maga esett neki Szaddám Huszein szobrának 2003-ban – derül ki a BBC videoriportjából. A férfi maga is átélte a Szaddám-rezsim borzalmait és örült az amerikai csapatok érkezésének. Ma már úgy gondolja, hogy Bush és Blair tovább rontották a helyzetet.

2016. július 06. 10:55

Visszaépítené Szaddám szobrát, ha tehetné – nyilatkozta a BBC-nek az iraki férfi, aki azt ledöntötte. Kadhim al-Jabbouri az iraki diktátor motorjait szerelte, de kegyvesztett lett és bebörtönözték. Az iraki férfi arról is beszél, hogy 14-15 családtagját is kivégezte Szaddám és örült az amerikaiak érkezésének.

Amikor hallottam, hogy az amerikaiak elérték Bagdad határát, nagyon örültem és elindultam egy kőtörő kalapáccsal a térre. Nekiestem a szobornak. Le akartam dönteni. Mielőtt a szobor ledőlt volna, az egyik katona egy amerikai zászlót tett az arcára. Ezt nem tudtam elfogadni és egy iraki zászlót adtam neki helyette.

Kadhim ezek után arról beszél, hogy később egyre rosszabban alakultak a dolgok az országban. „Szaddám embereket ölt, de ez semmiség volt a mostani kormányhoz képest. Szaddám távozott, de 1000 másik Szaddám került a helyére. Úgy érzem, hogy ellopták tőlem Irakot (…) Bush és Blair teljes bizonnyal hazudnak. Lerombolták Irakot és a nulláról kezdhettünk mindent újra. A középkorba taszítottak minket vissza vagy korábbra. Ha bűnöző lennék, a saját kezemmel ölném meg őket.”

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2016. július 06. 22:11
Nagy a nosztalgia mostanság diktátorok iránt... Mi a ruszkikat sírjuk vissza. Nem tanulnak az emberek a történelemből semmit!
Peter8811
2016. július 06. 20:56
Én is örültem amikor az orosz megszállás amerikaira változott ha már ki bombáztak minket a Szabolcs utcai lakásunkból 44-ben. Csak amikor az orosz megszállás 50 filléres víz/csatorna díja 2009-re itt nálunk 1800 Ft-ra emelkedett akkor azt mondtam elmennek az amerikaiak a Bokros Lalyos bácsi félnyugdíjas kurva anyjára.
gabor7th
2016. július 06. 20:24
Pár nemzet már megtapasztalta, hogy a Nyugati marketing végül nem fedi a valóságot... de akkor már késő. Most is vannak olyanok akik nagyon szeretnének EU-ba bejutni, vagy Nyugati demokráciát, de ha tudnának a privatizációkról ami pl. itt volt, meg egyéb dolgokról és nem csak a jót hallanák akkor talán nem kérnének belőle... De mostmég mindig csak a szép és jó megy.
Maddox
2016. július 06. 15:25
Ezt ki nem látta előre? Szaddam egy afféle Don volt az arabok között. Diktátorság ide, diktátorság oda, ez a legjobb, amit ez a csürhe kaphatott. Most, hogy a fő maffiavezér nincs, tombol a káosz, iszlám állam, szabadjára eresztett hadsereg, rablás, rombolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!