Alelnökjelöltet választ pénteken maga mellé Trump

2016. július 14. 15:16

Pénteken fogja Donald Trump republikánus elnökjelölt bejelenteni, hogy kit választ alelnökjelöltnek maga mellé. A négy potenciális jelölt Mike Pence indianai kormányzó, Newt Gingrich volt házelnök, Jeff Session alabamai kormányzó és Chris Christie, New Jersey kormányzója – számol be a CNN.

2016. július 14. 15:16

Indiana állam volt a politikai élet központja egy gumidefekt miatt az utóbbi napokban. Trump gépének kilyukadt kereke miatt a tervezettnél hosszabb ideig maradtak az államban, ahol Pence kormányzóval kampányolt együtt a republikánus elnökjelölt.

A többi alelnökaspiráns közül Christie telefonon tárgyalt Trumppal, míg Gingrich és Session mások utánarepültek. A CNN latolgatta a jelöltek esélyeit.

Szűkülő kör

Többek szerint Trump egy „harcost” keres, ezért Chris Christie-t, New Jersey kormányzóját tartják esélyesnek. Róla a milliárdos a következőket mondta a Fox News-nak: „Chris Christe-t régóta kedvelem, ő egy profi. Amúgy jó srác, amit nagyon sok ember nem ért meg”.

Szerdán azonban a következőt nyilatkozta: „Csak egy olyan embert akarok választani, aki szilárd, aki okos. Nem egy támadó kutyát keresek. Őszintén szólva olyan embert keresek, aki érti, hogy miről beszélünk”.

Mike Pence-t is sokan esélyesnek tartják. A szociálkonzervatívok körében hitelesnek tartott indianai kormányzó kevésbé radikális választást jelentene. A mérsékeltebb Pence megszilárdíthatná a Trumppal szemben szkeptikus republikánus választókörzeteket. Habár az indianai politikus keményen nekiment Clintonnak Trump kampányrendezvényén, az elnökjelölt egyik tanácsadója szerint nem tudná rendesen megvédeni Trumpot.

Trónok harca

Trump a Twitteren közölte, hogy pénteken 11 órakor jelenti be, kit választ alelnök jelöltnek.

Az intrikában gazdag napok után még semmi nem biztos a Trump-táborban. Még az a hír is felrepült, hogy Condoleezza Rice, George W. Bush külügyminisztere lenne a kiszemelt. Ez azonban sokak szerint nem valószínű Trump és a volt külügyminiszter közötti, iraki háború miatti kibékíthetetlen ellentétek miatt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
George Soros 2.0
2016. július 14. 19:16
Négert kellett volna. Me ezigy rászistá!
Akitlosz
2016. július 14. 16:34
Micsoda izgalmak.
Spiltyu
2016. július 14. 15:48
Soros favoritja Clintonné... 6millio dollárt perkázott a kampányára
kamasuka
2016. július 14. 15:25
Sorost fogja választani, és mindenki néz egyet. ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!