Automatizált lőtornyokat épít a szír határra Törökország

2016. május 30. 20:49

Háromszáz méterenként automatikusan tüzelő intelligens tornyokat állít fel Törökország a szír határon az illegális határátkelések megakadályozására. Ha valaki 300 méterre megközelíti a török határt, a torony három nyelven figyelmezteti a terület elhagyására, majd ha nem teszi ezt meg, elkezd rá lőni.

2016. május 30. 20:49

Törökország intelligens tornyok építésébe kezd a török-szír határon, írja a Yeni Safak angol nyelvű kiadása. Háromszáz méterenként helyeznének el egy olyan katonai objektumot, ami képes lenne mozgás észlelése esetén automatikusan is tüzelni. A török kormány ezt azzal indokolta, hogy rengeteg az illegális határátlépés ezen a részen.

Törökország a szír határ nagyrészét már most lezárta drótkerítéssel vagy betonfallal. Az intelligens tornyoknak nevezett objektumok ezt a határzárat tennék „teljessé”.

A török katonai eszközöket gyártó ASELSAN nevű cég által szállított tornyok gépfegyverekkel, hőkamerákkal és riasztórendszerrel vannak ellátva. Utóbbi akkor aktiválódik, ha valaki 300 méterre megközelíti a török határt. Az intelligens torony hangszórója ekkor három nyelven figyelmezteti az illetőt arra, hogy azonnal hagyja el a területet. Ha ő ezt nem teszi meg, a torony automatikusan lőni fog rá.

A tornyokat Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa and Mardin régiókban is telepítik.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fosraelattack
2016. október 01. 17:40
- Hé!! Hallod? Beszél a torony! - És mit mond? Nem azt hogy "allah akbar"? - Nem, nem hallom! - Menjünk közelebb. - Menjünk! Egy mezőn talált "okos"-telefon, utolsó hangrögzítése. :D :D
robipecs
2016. szeptember 18. 19:19
Három nyelven. Mandzsu, mongol, és szuahéli nyelven is tájékoztatni fog a torony. Nem értik? Hát az pech...
2357
2016. július 11. 09:40
Európa el fog veszni. De Magyarország még menthető. Kerítés körbe. aknazár géppuskások,tűzparancsal!
Notfunny
2016. június 11. 14:57
Nem hiszem, hogy belátható időn belül megvalósul ez a projekt, pedig szükség volna rá. Inhumánus megoldás vagy sem, a jövő migránsai csak ebből fognak érteni, ha egyáltalán érteni fognak bármiből is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!