Tarolt a Szabadságpárt jelöltje, bekékült Ausztria

2016. április 25. 09:31

Harminchat százalékos eredménnyel nyerte az osztrák szövetségi elnökválasztás első fordulóját Norbert Hofer, a radikális jobboldali Szabadságpárt jelöltje, messze megelőzve a zöldpárti Alexander Van der Bellent és a független Irmgard Grisst. A régi nagy pártok jelöltjei leszerepeltek, Ausztria politikai térképe pedig bekékült.

2016. április 25. 09:31

Az osztrák elnökválasztás vasárnapi első fordulójában 36 százalékkal nyert Norbert Hofer, a radikális jobboldali Szabadságpárt jelöltje, második helyen a zöldpárti Alexander Van der Bellen végzett 20 százalékkal, harmadik pedig a független Irmgard Griss lett 19 százalékkal. A két régi nagy párt, a szocdemek és a Néppárt jelöltjei 11-11 százalékot értek el csak.

Az eredmény nyomán bekékült Ausztria politikai térképe. A második helyezett zöld politikus jellemzően csak Bécs gazdagabb kerületeiben tudott nyerni, a konzervatív Osztrák Néppárt pár távoli vidéki településen futott be első helyen, míg a Werner Faymann kancellárt adó szocdemek szinte teljesen eltűntek a térképről.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2016. április 25. 18:03
Végre ébredezik Európa.
heep
2016. április 25. 13:58
"míg a Werner Faymann kancellárt adó szocdemek szinte teljesen eltűntek a térképről" Kicsit későn. De hát jobb későn mint soha.
zőldsas
2016. április 25. 13:08
Megint egy gyorshajtás és új választás mint Heider idejében.
hátakkor
2016. április 25. 11:48
Bécs zöld színe fedőszín. Valójában Bécs - vörös, nagyszámú tarka népekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!