Szabadságpárti államfőjelölt nyert Ausztriában

2016. április 24. 18:12

Az osztrák szövetségi elnökválasztás első fordulójában messze az első helyen végzett a radikális jobboldali Szabadságpárt elnökjelöltje, Norbert Hofer. A második helyezett a zöldpárti veterán, Alexander Van der Bellen lett. A második fordulóban az első két helyezett mérkőzik meg újra.

2016. április 24. 18:12

A vasárnapi osztrák szövetségi elnökválasztás első fordulójának egyértelmű győztese lett Norbert Hofer, a Szabadságpárt elnökjelöltje (képünkön), aki a szavazatok 35,5 százalékát szerezte meg. Második helyen a zöldpárti Alexander Van der Bellen futott be 21,1 százalékkal. A harmadik helyen Irmgard Griss független jelölt, egykori osztrák legfelsőbb bíró végzett 18,8 százalékkal.

A két egykori néppárt jelöltjei leszerepeltek: Andreas Khol (ÖVP) 11,2 százalékot, Rudolf Hundstorfer (SPÖ) 11 százalékot szerzett.

Mivel az első fordulóban egyik jelölt sem szerzett abszolút többséget, második fordulót tartanak majd, amin a két legtöbb szavazatot szerzett jelölt, azaz a szabadságpárti és a zöldpárti induló vehet majd részt.

Összesen 507 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. április 25. 10:35
A meccs még nincs lefutva, és ha csak a kiesett független jelölt támogatói a zöld jelöltre szavaznak a következő körben azokkal együtt, akik eddig is rá szavaztak, simán nyerhet a zöld jelölt. Nem igazán értem, ki mit ünnepel, és milyen alapon? Ki lép egyáltalán szövetségre a szabadság párttal?
yasiko
2016. április 25. 09:35
minimum homokos a csávó :) már várom az öt lejárató cikkeket :)
states
2016. április 25. 06:58
Szorul a babszem Merkel seggében. Mindegy, hogy mi lesz az eredmény 4 hét múlva, a balnáci Európa a végét járja.
balbako_
2016. április 25. 06:19
Zudod az első őofon a legnagyobb, a többit aztán megszokod.... A tunya, ostoba, politika meghozza gyümölcsét! Ezek legalább nem migránsbuzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!