Akár szárazföldi csapatokat is bevethet az USA az Iszlám Állam ellen

2016. április 18. 19:22

Ha Barack Obama amerikai elnök és az iraki kormány is rábólint, akkor az amerikai védelmi miniszter kész lenne akár kis létszámú szárazföldi csapatokat is küldeni az Iszlám Állam ellen.

2016. április 18. 19:22

Az eddigieknél jelentősebb erőket vet be az Iszlám Állam terrorhadjárata ellen az amerikai hadsereg. Az amerikai védelmi miniszter ezt hétfőn, Irakban is megismételte azután, hogy a hét végén már kitért erre az Egyesült Arab Emírségek fővárosa mellett fekvő al-Dafra légibázison. Az, hogy Ashton Carter pontosan miről készül intézkedni, egyelőre nem publikus, de annyit megjegyezett hétfőn Irakban, hogy kis létszámban szárazföldi csapatokat is küldenének, ha erre Obama elnök és az iraki kormány is rábólint – közölte az Euronews.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strassnoff Ignác
2016. április 19. 12:03
"az iraki kormány is rábólint" :)))) Ez kurva jó!!!! Az iraki kormány azt is megkérdezi Obamától, hogy elmehet-e szarni. Húúú, most jön majd a kutyavilág az IS-re!!! Eddig ugye csak fél gőzzel harcoltak a jenkik, de átlag havonta 4-5 nagy IS bázist pusztítottak el, 1-2 fontos utánpótlási vonalat vágtak el és hetente ölték meg az IS 150 magas rangú vezetőjét. Mindezt természetesen polgári áldozatok nélkül. De fantasztikus sikereket ér el a NATO többi része is, a szövetséges arab haderők is, élükön a fantasztikus iraki hadsereggel, az amerikaiak által támogatott mérsékelt ellenzékről nem is beszélve. (Ez utóbbiak kész nindzsák, mert úgy harcolnak, hogy senki se látja őket.) Az ember nem is gondolná, hogy a szembeálló fél alig pár 10 ezer fő, az ellenséges terület meg talán Magyarország méretű. A magamfajta felületes szemlélőnek úgy tűnik, hogy eddig területet az IS-től szinte kizárólag Aszad hadserege (Orosz támogatással.) és a kurd csapatok foglaltak vissza. A többi vélhetően a kukiját polírozgatja harc helyett. Mekkora arca volt például a jemeni királynak, miután eltüzelték az aberráltak az elfogott pilótájukat! Na majd ők szétcsapják ezeket, mint IFA kerék a marhaszart! Aztán a franciák is micsoda bosszút álltak a merényletekért! (Gondolom lehugyoztak egy imaszőnyeget.) Mielőtt valami balfasz szokás szerint lezsidóz a nicknevem miatt, ezredszer is közlöm, hogy nem vagyok az. Bár a zsidókkal semmi bajom, nem vagyok antiszemita, de Izraelt én se kedvelem a politikája miatt. Viszont ennek ellenére azt hiszem, ha az IS barmai csak egy valami hasonlót követtek volna el eddig Izrael ellen, mint amit Európában, vagy a Közel-Keleten, már rég múltidő lennének. Mert az tuti, hogy a zsidó állam hadserege egy hét alatt leradírozta volna őket a föld színéről. Amit az amik és szövetségeseik csinálnak, az szarköpülés. Katonai értelemben a tökéletes, nagy nulla.
Akitlosz
2016. április 19. 11:44
Az irkai kormány arra bólint rá, amire az amerikai kormány utasítja, hogy rábólintson. Irak csak egy amerikai bábállam.
Orvosok és mérnökök
2016. április 19. 07:43
Obamaki elsodleges celja a mai napig Asszad elnok megbuktatasa es a Szaudi-Torok olajvezetek megepitese Szirian keresztul (ami miatt kitort a "polgar"haboru). Nem veletlen, hogy az osszes adomany amit ledobtak, mind az isis es asz fsa kezere jutott.
balbako_
2016. április 19. 06:19
Aztán, ha az első elfogottakat középkori módszerekkel kinyírják akkor lesz nagy sírás rívás túl az Óperencián!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!