Ultimátumot adott Görögországnak az EU

2016. február 12. 13:31

Görögországnak három hónapja van arra, hogy visszaállítsa határai megfelelő ellenőrzését, ellenkező esetben akár két évre is kizárhatják a schengeni egyezményből. Csak a tavalyi év során minimum 850 ezer migráns és menekült érkezett Görögországba.

2016. február 12. 13:31

Három hónapot adott Görögországnak az Unió arra, hogy visszaállítsa határai megfelelő ellenőrzését. Ha nem teszi, akkor akár két évre is kizárhatják őket a schengeni egyezményből – írja a BBC.

Az Európai Bizottság jelentése két héttel ezelőtt megállapította, hogy Görögország súlyosan elhanyagolta kötelezettségeit, amelyek a határaira, vagyis a schengeni zóna határainak védelmére vonatkoznak.

Az elmúlt időszakban több uniós ország már visszaállította külső határainak ellenőrzését – részben emiatt. Görögországba csak tavaly minimum 850 ezer migráns és menekült érkezett. 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. március 30. 23:02
Van bőr a képén az EU-nak Hellászra átlapátolnia ezt a politikai ganajtömeget? Az EU mára már Aigiasz istállója, és kellene egy szabadidős Heraklész, aki azt a sok mocskot meg ostobaságot kimosatná az EU-akolból. Bundesmutti Angi Kalergi mind a mai napi hűségesen eleget tett a teljes Európa tönkretételére irányuló "mgasabb" elvárásoknak, és az elmuttisodott háttérintézményként működő EU-s Degenerációs Központ pedig az a szegény Görögországot cseszteti egyre nagyobb vehemenciával, amelynek a fő bevételi forrását jelentő turizmusát teljesen tönkre tették. Már egy általános iskolai nebulónak is illik tudnia Hellász-Törökország sok évszázados szembeállásáról, ami nyilván nem Ciprussal kezdődött, és csak a jó Isten, meg az angolok gyűjtővágyától részben megmenekül Erekteidák a megmondhatói, meg az Akropolis sokat tátott kövei, hogy mikor kezdődött. Ez a feje tetejére ejtett, alkoholista-élő-reklám Junker, persze egyetértésben ezzel a végtelenített szavatosságú mobil születés-szabályozóval, Angi kotlóssal, meg persze az idióta-mosolyú Hollande-val - meg az elődjét, a szófosó Kadhafi szponzorálta Szarközit sem feledve - a legnagyobb bűnt követték el, amikor Kis-Ázsia vezető ripacs bohócához, Erdogánhoz fordultak. A 21. századi terjeszkedő iszlámot államilag leghatékonyabban támogató országa ma Törökország, ahol az EU ma azért fizet milliárdokat, ma még csak hármat, de ha a Ripacs nagyon felfújja magát, akár harmincat is, persze euromilliárdokban. Ha ezt a pénzt közvetlenül Szíriára fordítanák, ahol ez az összeg a teljes háborús veszteségeknek bár csak a 8-10 %-a lehet - az emberi veszteség felbecsülhetetlen- akkor Európa szép lassan, de biztosan el kezdene kimászni a migrációnak becézett megszállásból, erkölcsi és jogi alapja lenne a teljes körű kitoloncoláshoz, megszabadulva ezzel egy több mint fél milliós rejtőzködő hadseregtől, akiket kompenzálni már csak létszámát tekintve sem lenne képes. Ezt a hadsereget, itt maradása esetén csak szönyegbombázással lehetne megsemmisíteni,... Esernyőket fel! Minden esetere biztos, ami biztos, én mos elmegyek, és megeszem a csülökpörköltemet!
2016. március 30. 22:58
A görög farmerek meg pásztorbottal oktatnak.- http://www.atv.hu/kulfold/2016.. De a többség sunnyott! Egyedül Adidas volt az egyedüli androsz acrosz, aki ki merte írni a nevét a hátizsákjára.
balbako_
2016. március 14. 12:52
Ahelyett, hogy megfogadnák Orbán tanácsát és segítenének lezárni a görög határt, három hónapig nem csinálnak semmit. (Ezt teszik egyébként évek óta!)
tango47
2016. március 05. 11:44
Ezt a három hónapot a gyors-reagálású bizottság határozta meg? Nem kapkodják esetleg nagyon el? Mondjuk három év reálisabb elvárás - addigra talán magától megoldódik minden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!