Slota tömegbalesetet okozott, akár egy évre is lecsukhatják

2016. január 19. 19:58

Ján Slota tömegbalesetet okozott a zsolnai járásbeli Litvailló és Túrirtovány között hétfő este. Az SNS egykori elnöke ellen eljárást indítottak tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében. Ha elítélik, egy évet is kaphat.

2016. január 19. 19:58

Az Új Szó számol be arról, hogy január 18-án Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) egykori elnöke tömegbalesetet okozott a zsolnai járásbeli Litvailló és Túrirtovány között. Slota ellen eljárást indítottak tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében.

A baleset hétfőn 18 óra előtt történt, amikor az SNS egykori elnöke egy Porsche Cayenne-nal száguldva Túrirtovány község határában belehajtott az előtte haladó Audi A6-osba. Az ütközésnek köszönhetően az A6-os egy Suzuki SX 4-esnek ütközött. A balesetben az Audi sofőrje sérült csak meg, sérüléseit a kiérkező mentők a helyszínen ellátták.

A kiérkező rendőrök alkoholvizsgálatot végeztek a sofőrökön. A két balesetet elszenvedő sofőr tesztje negatív volt, Slota a tesztnek nem volt hajlandó alávetni magát. Az egyik szlovák portál megszólaltatta az Audi sofőrjét, aki elmondta: Slota a balesetet követően pénzt ajánlott neki, csak ne hívja a rendőröket. Állítását a Suzuki sofőrje is alátámasztotta.

A rendőrök a helyszínen elvették Slota jogosítványát, aki a fogdát úgy úszta meg, hogy szerzett egy orvosi igazolást, amely szerint sürgős kórházi ellátásra szorul. Ha elítélik az SNS egykori elnökét, akkor akár egy évre is börtönbe kerülhet. Radko Moravčík, a zsolnai rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőrség intenzíven dolgozik az ügyön.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holnaPinap
2016. január 20. 12:54
Biztosítás volt vagy utólag intézi mint Előd?
Maddox
2016. január 20. 09:01
Azért az durva, hogy alig szállt ki az autóból az általa okozott baleset után, máris megpróbált megkenni mindenkit, egy orvost még sikerült is. Halmozottan korrupt a faszkalap.
packó_
2016. január 19. 22:09
Nemcsak ezért kellene becsukni ezt a magyarfaló pofát.
Energetikus
2016. január 19. 21:31
most már talán összetörik a korsó ... - pedig olyan 10% nagyon szerette anno a nemzeti keresztényt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!