Merkel nem enged a menekültpolitikájából

2016. január 18. 17:32

Hiába kritizálja a testvérpárt CSU és a koalíciós partner SPD Angela Merkel menekültpolitikáját, a kancellár folytatja „teljesen világos programja” megvalósítását – jelentette ki Steffen Seibert kormányszóvivő. Peter Tauber CDU-főtitkár szerint a héten megtartják az első német-török kormánykonzultációt a kijelölt iránynak megfelelően.

2016. január 18. 17:32

Angela Merkel német kancellár kitart a menekültválság megoldását célzó politikája mellett, és nem enged az irányváltást sürgető követeléseknek – jelezte hétfőn a német kormány szóvivője és a Merkel vezette jobboldali CDU főtitkára.

Steffen Seibert kormányszóvivő berlini tájékoztatóján elmondta, hogy a kancellár tudomásul veszi a testvérpárt CSU és a koalíciós partner szociáldemokrata párt (SPD) soraiból érkező megjegyzéseket, és tovább folytatja „teljesen világos programja” megvalósítását. 

Erről beszélt Peter Tauber CDU-főtitkár is a párt elnökségi ülése után, kiemelve, hogy a CDU decemberi kongresszusán kijelölt iránynak megfelelően a héten megtartják az első német-török kormánykonzultációt, február elején a kancellár a brit miniszterelnökkel Londonban támogatói konferenciát tart Szíria megsegítésére, és a februári és a márciusi uniós csúcson további válságkezelő lépésekről tárgyalnak majd.

Hozzátette, hogy a CDU kezdeményezi Algéria, Marokkó és Tunézia átsorolását a biztonságos származási országok közé, és elvárja az SPD-től, hogy támogassa ezt a törekvést.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. január 20. 11:26
"... a CDU kezdeményezi Algéria, Marokkó és Tunézia átsorolását a biztonságos származási országok közé..." Na, akkor a németek oda emigrálhatnak saját országukból, amelyik egyre kevésbé biztonságos. Ez tényleg "teljesen világos program". Talán a marokkói uszodákban nem zaklatják majd a német nőket.
Morgen
2016. január 20. 11:26
Már miből nem enged? Ezek szerint ő találta ki Európa tönkretételét? A világ szégyene, ami itt történik.
justiceforhungary
2016. január 20. 11:26
Már nem tudok mit mondani kínomban... Verje meg az Isten ezt a gyilkos hajlamú ördögfajzatot.
apagyi
2016. január 20. 11:26
Elmebeteg tehén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!