Leszavazta Szlovénia a melegek házasságát

2015. december 20. 22:09

Az előzetes adatok alapján érvényes és eredményes volt a népszavazás Szlovéniában, így nem lép hatályba a törvény, ami az egynemű párok számára is lehetővé tette volna a házasságot és az örökbefogadást.

2015. december 20. 22:09

Az előzetes eredmények szerint elutasították a Szlovéniában rendezett vasárnapi népszavazáson az azonos nemű párok közötti házasságot engedélyező, korábban a parlamentben már megszavazott törvényt, amely egyben megteremtette volna a párok örökbefogadási jogát is.

A szlovén választási bizottság honlapján közzétett adatok szerint 35,65 százalékos részvétel mellett a szavazatok 98 százalékának feldolgozottsága mellett a nemmel szavazók aránya 63,12 százalékot tett ki, míg az igennel voksolók aránya 36,71 százalék volt. A törvény visszavonásának nem csak a többség voksa volt a feltétele, hanem az is, hogy a szavazásra jogosultaknak legalább egyötöde, vagyis minimum 340 ezer szavazópolgár nemet mondjon a törvényre. Jelen esetben ezt 380 149 szavazatra jogosult állampolgár tette meg.

A népszavazást a Koalíció a gyerekekért nevű szervezet és a katolikus egyház kezdeményezte, akik rekordidő alatt szedték össze a népszavazáshoz szükséges 40 ezer aláírást. A népszavazáson a kormányzó baloldali pártok az egyneműek házassága mellett kampányoltak, míg a jobboldal ellene.

*

Illusztráció: A Koalíció a gyerekekért Facebook-borítója

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:00
Hát hogyne! :)))))))))))))))))) Mo-on is mindenki az 1%-os törpepártokat támogatja, csak lusták az emberek! :)))))))))))))))))))))))))
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:00
Jó a kép! :)))))))))))))))))))))
balbako_
2017. március 23. 20:29
Egészséges döntés!
apagyi
2016. május 31. 01:41
Beteg agyadban hogy kapcsoltad össze a zsidókat a melegekkel?? Tán csak nem azt akarod mondani,hogy minden meleg egyben zsidó is??? Fejezd be a hangulatkeltést,ez a demokrácia a többség dönt.... ezért küzdöttetek a 2. VH óta....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!