Merkelnek kezd elege lenni

2015. szeptember 29. 10:47

Nő a nyomás Angela Merkelen, a német kancellár pedig azt az osztrákokon vezeti le, írja a Die Presse. Az osztrák napilap szerint pár nappal meghosszabbították ugyan a napi négy-öt menekültvonatról szóló osztrák-német megállapodást, ám utána vélhetően egyre kevesebb migránst enged be területére Németország.

2015. szeptember 29. 10:47

Németország lassan lehetőségeinek határaira ér menekültügyben: az osztrák kancellári hivatal becslései szerint szeptember óta 160 ezer migráns hagyta el Németország irányába Ausztriát, ebből 133 ezren vasúton. Mint arról kedden a Die Presse beszámolt, egyes menekültek Skandinávia felé mentek tovább, ám többségük maradt Németországban. Ennek kapcsán a német államfő, Joachim Gauck nemrég egy Mainzon elmondott beszédében úgy fogalmazott: bár a szívünk nyitva áll, a lehetőségeink végesek.

A Die Presse úgy látja, nő a nyomás Angela Merkelen, aki ezt az osztrákokon vezeti le: a német hatóságok már régebb óta azzal fenyegetőznek, hogy nem engedik át a továbbiakban a menekültekkel teli vonatokat a határon. Az osztrák napilap értesülései szerint a német kancellár vasárnap Werner Faymann osztrák kancellárral telefonált az ügyben, ahol elhangzott: jelenleg nincs napirenden a jelenleg napi négy-öt különvonat leállítása, az azonban csak idő kérdése, hogy lecsökkentsék a számukat.

A Die Presse megemlíti, hogy a napi négy-öt különvonatról szóló, a jelek szerint meghosszabbított eredeti osztrák-német megegyezés a múlt hét végén járt le. A lapnak a német belügyminisztérium szóvivője azt mondta, pár nappal tolták csak ki az eredeti megállapodás lejárati dátumát, hogy azután mi lesz, még el kell dönteni.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. szeptember 29. 16:14
Na és mi van akkor, ha ritkítja, vagy netán leállítja a vonatközlekedést? Van zöldhatár! Nem bűn a hordának illegálisan határt sérteni - igaz? Akkor szállítás a zöldhatárra, onnan majd átsétálnak a szeretett Merkelükhöz!
bookmark
2015. szeptember 29. 13:03
Én azt várom amikor a labancisztániaknak feltűnik, hogy Merkel kezdi rájuk tolni a problémát és a kancellárjukkal most mosta fel a padlót.
Mich
2015. szeptember 29. 12:58
úgy néz ki, mintha Orbán és a Kormány kicsit közelebbinek gondolnák a fordulatot, mint az valószínűleg van - de azért ez a fordulat (határozat a migránsáradat megállítására) el fog jönni (ha már náluk is szorít a cipő, és nincs más választásuk...!!), és érdemes érte dolgozni, nemzetközi fórumokon és sajtótájékoztatókon.
Csigorin
2015. szeptember 29. 12:52
Ja, o hivta oket, de az osztrakoknal maradjanak? En se a szomszedhoz hivom a vendegseget...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!