Kijev: elégedetlen az ellenzék a nemzeti kerekasztal-tanácskozással

2013. december 13. 19:51

Elégedetlenül távoztak az ukrán ellenzék vezetői pénteken arról a kerekasztal-megbeszélésről, amelyet Viktor Janukovics ukrán elnök kezdeményezésére tartottak, hogy kiutat keressenek a belpolitikai válságból.

2013. december 13. 19:51

A részt vevők közül Arszenyij Jacenyuk, az ellenzéki Haza (Batykivscsina) párt vezetője kijelentette, hogy számos fontos kérdésre nem kaptak választ, például arra, ki adott parancsot a Függetlenség terén (Majdan) folyó tüntetés erőszakos feloszlatására, s megbüntetik-e az ezért felelős személyeket.

Követeltük, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Majdanon. Legalább erre válaszolt (Janukovics), hogy nem fognak. Hiszek-e neki? Nem” – szögezte le Jacenyuk. Viktor Janukovics nem volt hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pecsid20
2013. december 14. 08:37
Oroszok és az EU közötti döntés körülbelül olyannak tűnik, hogy most gyomrost vagy állast kérsz inkább. A sajtóban amit én olvasok, abból egy reménykedő hangvétel mutatkozik az EU felé, hogy megoldják majd ők a gondokat és milyen jó lesz (anno hasonló cipő volt, bár jobb gazdasággal). A fals gazdasági fellendülésbe vetett hitet és az EU irracionálisan pozitív képét el kell oszlatni, utána népszavazás. Csak az államcsődig nincs annyi idő. A hangos és agresszív kisebbségnek joga van a tüntetéshez, ahogy anno 2006-ban itt sem vitáztunk a jogos-vagy-nem dolgokon. Összegezve igazából mindegy kihez mennek vagy ha semlegesek maradnak, a gondot nekik kell megoldani, az EU és az oroszok is csak terhelni fogják őket. Ahogy a függetlenséggel járó negatívumok is. A gond nem oldódik meg a csatlakozással egyik oldalhoz, de úgy tűnik a két fél ebben a hitben él.
Stadionisztán jobban teljesít
2013. december 13. 23:51
Miért nem irnak ki népszavazást, akarja-e a nép az eu-t??? Ja hogy az demokratikus lenne?
S0ma
2013. december 13. 20:28
Megy az (egyelőre még) néma háború. Megosztották őket a Klicsko-féle megélhetésiek.
FabiánA
2013. december 13. 20:21
Menjetek inkább utat építeni karbantartani, a svobodával együtt akkor talán több haszon lesz belőletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!