Visszavonták a székelyek elleni feljelentést

2013. október 30. 16:10

Bogdan Diaconu román parlamenti képviselő visszavonta a feljelentését a Székelyek menete szervezői ellen.

2013. október 30. 16:10

A román képviselő azért vonja vissza feljelentését, mert „azt figyelte meg”, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem tervez a román törvényhozás elé autonómia-törvénytervezetet terjeszteni. Ezt annak jeleként értékelte, hogy a szövetség visszatért „a normalitáshoz és az alkotmányon alapuló etnikumközi párbeszédhez”.

Az MTI kérdésére Máté András Levente, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője közölte, nem tettek le a Székelyföld autonómiájáról szóló törvénytervezetük beterjesztéséről. Erre – miután véglegesítették javaslatukat – hamarosan sor is kerül.

Vasárnap a Székelyek nagy menetelésén a szervezők becslése szerint 120 ezren vettek részt, ahol az önrendelkezési jogukra hivatkozva követelték Székelyföld területi önkormányzását.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2013. október 30. 17:30
Bogdan Diaconu az oláhok Szanyi kapitánya, azzal a különbséggel, hogy ő nem a sajátjai ellen gyűlölködik, minden más stimmel.
Antigoné
2013. október 30. 16:49
Idióta. Nagyon hamar rájött, hogy a feljelentéssel csak ráfaraghat, most aztán beszél zöldeket.
Locassen
2013. október 30. 16:24
Nem megfigyelni kéne, kedves Bogdan, bár tény, hogy ősi román szokás - helyette miért nem mentél oda azokhoz az irredenta bozgor RMDSZ-esekhez és kérdeztél rá, hogy mi a situatiului. Most meg égsz, mint a rongy.
vigyor
2013. október 30. 16:24
Megfigyelte.........hűűűűű, ez aztán az éles szemű román, hogy ezt ő így megfigyelte a kis szemeivel:-))))))))) Jessus, nehogy valaki importálja ezt a barmot:-)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!