Az emberek szerint megbukott a megszorító politika

2013. október 03. 08:49

A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy az európaiak többsége szerint megbukott az unióban alkalmazott megszorító politika.

2013. október 03. 08:49

A Gallup által készített közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek 51 százaléka szerint nem működik a kiadáscsökkentésre alapozott válságkezelés. Az emberek 60 százaléka szerint léteznek jobb módszerek a válság kezelésére. A legtöbben Görögországban gondolják így.

Az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso úgy reagált a felmérés adataira, hogy „a mi módszerünk nem csak a költségvetési kiigazításból állt. A pénzügyi konszolidáció önmagában nem megoldás”. Szerinte szerkezeti reformokra, a versenyképesség javítására és befektetésekre is szükség van, épp ezért harcol a bizottság egy közös költségvetésért. Magyarországon a válaszadók 33 százaléka utasítja el a megszorítást, 43 százalék szerint a kiadáscsökkentés működni fog, de idő kell hozzá.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. október 03. 15:11
Aztán ugyan milyen jobb megoldások? Még több államadósság? Még nagyobb pénzrontás? Éppen ezek miatt keletkezik a válság. Nem kellene egyik országnak sem többet költenie az adóbevételeinél, s akkor nem lenne egyiknek sem többé pénzügyi gondja. Így fokozatosan javulna a helyzet mindenhol, mint ahogyan jelenleg az adósság növelésével fokozatosan romlik.
bigyomail
2013. október 03. 11:48
Ha egy embert megkérdezel, hogy ezer forintért kapjon-e egészségügyi ellátást, vagy kétezerért (ugye ez a megszorítások alapja), akkor vajon mit választ? De ugyan erre a kérdésre, ha az az opció, hogy ugyan azért a pénzért kevesebb ellátás járjon-e, megint csak nem nehéz előre kitalálni a válaszokat. Ez kb. kell-e ingyen sör jellegű probléma.
hartnesz
2013. október 03. 10:49
Nem kéne már feltenni a kérdést, hogy ki a fszom ez a Barosso és ki hatalmazta fel arra hogy ossza az észt az EUban. Tudom hogy került oda csak a rendszer nem igazán átlátható.
orion
2013. október 03. 10:04
Mióta számít a Bizottságnak a zemberek véleménye? (nem tehetek róla, engem a hideg ráz ettől a faszitól, rosszul vagyok tőle)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!