Megkezdték tanácskozásukat a visegrádi országok államfői Lengyelországban

2013. július 02. 20:13

Zárt ajtók mögött tartja tanácskozását kedden Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország államfője a lengyelországi Wisłában.

2013. július 02. 20:13

Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök katonai tiszteletadással fogadta elnöki rezidenciáján Ivan Gašparovič szlovák, Miloš Zeman cseh és Áder János magyar államfőket, majd az elnökök megkezdték plenáris tárgyalásukat.

A visegrádi országok államfői a megbeszélésen érintik Horvátország európai uniós csatlakozásának ügyét, valamint a Nyugat-Balkán integrációját és az unió további bővítésének lehetőségeit. Ugyancsak tárgyalnak a keleti partnerség országaival történő együttműködésről. A visegrádi országok államfőihez szerdán csatlakozik Viktor Janukovics ukrán elnök is, részvételével egy újabb plenáris ülést tartanak a felek.

Frissítés:

A lengyel elnökség elmúlt tizenkét hónapját értékelte a találkozón Bronisław Komorowski lengyel köztársasági elnök – tájékoztatta az MTI-t a tanácskozást követően a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója.

Áder János államfő a magyar programot ismertette – emlékeztetett Altorjai Anita arra, hogy július 1-jétől Magyarország látja el a visegrádi országok elnökségét. Az Ivan Gašparovič szlovák elnök és Miloš Zeman cseh államfő részvételével is zajló keddi plenáris tanácskozáson a vezető politikusok egyeztettek a négy ország közötti együttműködés jövőbeni feladatairól is.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
czsolt5
2013. július 03. 00:51
Most, hogy a Kínai fejlődés megtorpant, Nyugat-Eu pedig még mindig drága, keletebbre és délebbre pedig nem találni ilyen szorgalmas, képzett munkaerőt, egyértelművé vált a világtőke számára, hogy a Visegrádi tigrisekbe kell fektetni a pénzt, mert ezek az országok megérdemlik azt, hogy szorgalmukkal és akaratukkal a világgazdaság új motorjai legyenek. Itt az idő, hogy eljöjjön végre a mi időnk.
nick89
2013. július 02. 22:13
A magyar NAV baksisért padlóra küldi mindet azzal hogy falaz a kínai elftársak export-import bizniszeléséhez. A Monori Center minden nap tele van PL, SK, CZ, (meg BIH, HR, SLO, A, D, RO, SRB, BG, UA......) jelzésű kamionokkal. A tulajdonos kicsi sárga ember, a sofőr fehér, a rakodó rabszolgák meg az izzadtságtól és a mocsoktól felismerhetetlenek. Na a kicsi sárga azt mondja Orbánról: huje huje huje
popzene
2013. július 02. 22:05
Hogyhogy zárt ajtók mögött??? És ezek nevezik magukat demokráciának? Titokban döntik el Közép-Európa sorsát a hátunk mögött? Követelem, hogy cáfolják hitelt érdemlően, hogy nem a választások elcsalásáról egyeztettek!
Toportyán tiszteletes
2013. július 02. 21:58
Gyakorlatilag minden volt diktatúra nagy fekáliában van szerte Európában,kontraszelektált debilek maradtak elitnek a diktatúrák után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!