Az MPP autonómiatüntetést kezdeményez

2012. december 19. 10:51

Nagyszabású autonómiatüntetést kezdeményezi a Magyar Polgári Párt a jövő év elejére. Biró Zsolt pártelnök szerint a demonstrációt a Székely Nemzeti Tanácsnak kellene megszerveznie legkésőbb márciusban.

2012. december 19. 10:51

A jövő év első hónapjaiban megtartandó nagyszabású autonómiatüntetés megszervezését kezdeményezi a Magyar Polgári Párt (MPP) – jelentette ki szerdai marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Biró Zsolt, a párt elnöke.

Biró Zsolt úgy vélte, olyan tömegmegmozdulást kellene szervezni, amelyen az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek közösen üzenik meg a bukaresti kormányzatnak, hogy az ország közigazgatási átszervezése csakis Székelyföld területi egységének a megőrzésével, a székelyföldi régió kialakításával lehetséges. Biró Zsolt szerint a tüntetést a pártok fölött álló Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT) kellene megszerveznie legkésőbb márciusban.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2012. december 19. 14:38
Dél Tirolban nem tárgyalás, hanem a nyilt konfrontáció hozta meg az eredményt.
pitypang1125
2012. december 19. 11:46
Hajrá sok sikert, ne hagyjátok az igazatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!