Magyar nemzeti színű szalagok eltávolítása miatt nyomoz a román rendőrség

2023. június 05. 15:19

Az elkövetők szemeteskukákba dobták a magyar nemzeti jelképeket.

2023. június 05. 15:19
null

Bűnvádi eljárást indított a román rendőrség, miután négy ember magyar nemzeti színű szalagokat távolított el a székelyudvarhelyi Millenniumi emlékoszlopnál elhelyezett koszorúkról a vasárnapi, nemzeti összetartozás napi ünnepség után – számolt be hétfőn a Székelyhon. A székelyföldi hírportál szerint a négy dél-romániai, galaci illetőségű ember vasárnap este, a nemzeti összetartozás napi ünnepség után két órával tépte le a székelyudvarhelyi városháza előtti téren álló emlékoszlop elé helyezett koszorúkról a nemzeti színű, illetve a székely zászló színeivel ékesített szalagokat.

Ezeket az elkövetők egy közeli utcában szemeteskukákba dobták.    

Maria Plumbu, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az incidens után a helyi és megyei rendőrök a helyszínen vonták kérdőre a gyanúsítottakat, majd a helyi rendőrőrsre kísérték és igazoltatták őket. A négy galaci lakhellyel rendelkező, 53 és 58 év közötti ember – két férfi és két nő – ellen lopás gyanújával indult bűnvádi eljárás, a nyomozás az ügyészség bevonásával folytatódik.   

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2023. június 05. 17:59
A rendőrség kérdezte a Parászka Borókát?
Zaj001
2023. június 05. 16:56
Ez most egy pozitív hír, nem?
-Zsolt-
2023. június 05. 16:29
Törvényt kell hozni ( Romániában), hogy minden ami piros-fehér-zöld az idők végezetéig megőrizendő (szalag, papír, csomagoló anyag, cukorkás papír, stb), és soha nem kerülhet a kukába! 🤣 🤣 🤣
MyOp
2023. június 05. 15:48
Hogy kerültek Galacról oda, és minek? Csaknem a Calea Neamului mutatta nekik az utat, egészen a milleniumi emlékműig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!