Már Székelyudvarhelyen is lehet az MCC-be jelentkezni!

2023. június 05. 18:00

Tehetséggondozás és nyilvános rendezvények a Székelyföld szívében.

2023. június 05. 18:00
null
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

A Kárpát-medencei tehetséggondozó hálózatot építő Mathias Corvinus Collegium (MCC) eddig 16 magyarországi központ mellett egy kárpátaljai és egy felvidéki helyszínen is működtet tehetséggondozást. Erdélyben a szervezetnek nyolc településen érhetők el a képzései: Székelyudvarhelyen immár saját oktatási központban is.

Az MCC erdélyi jelenléte kezdetben egyetemi, bentlakásos képzést és középiskolásoknak szervezett programokat jelentett, azonban 2018-tól már a legkisebbeket megszólító Fiatal Tehetség Programhoz is lehet csatlakozni. A folyamatos építkezést a képzések népszerűsége tette lehetővé: idén már nyolc erdélyi városban működik MCC-s tehetséggondozás. Arad, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda mellett tavasztól Székelyudvarhelyen is állandó központ létesült.

Az udvarhelyi képzési helyszín a középiskolás közösséggel foglalkozik elsősorban, ám a felső tagozatos diákoknak is biztosít román és angol nyelvoktatást. A központ a város szellemi életének origója kíván lenni, ezt ingyenes nyilvános előadásai segítik. Az első alkalommal Ferencz Orsolya űrkutató, országgyűlési képviselő volt az MCC vendége.

Fénykép: Mathias Corvinus Collegium

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. június 30. 11:18
.
Nasi12
2023. június 30. 11:18
Remek. Az MCC egy jó kezdeményezés a magyarság felemelésére. Az ötlet és a megvalósítás is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!