Horvát államfő: Brüsszel túllépte a hatáskörét

2023. január 24. 08:25

„Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – fogalmazott Milanović, Novák Katalinnal tartott találkozóját követően.

2023. január 24. 08:25
null

Zoran Milanović horvát államfő budapesti látogatása során keményen kritizálta az Európai Uniót a Magyarországnak járó források befagyasztása miatt, és kijelentette, hogy az ehhez hasonló lépések a blokk felbomlását eredményezhetik – tudósít az AP. A horvát elnök Novák Katalinnal tartott találkozóját követően azt hangoztatta, hogy Brüsszel túllépte hatáskörét a tagállamokkal szemben.

Ma Magyarországról van szó, holnap valami nagyobb országról, amelyet meg kellene leckéztetni” – mondta Milanović.

A magyar és a horvát államfő egyaránt hangoztatta, hogy elítélik az Ukrajna ellen irányuló orosz agressziót.

Milanović hozzátette, hogy a magyar kormányhoz hasonlóan nem támogatja a Moszkva elleni szankciókat,

és a konfliktust Oroszország és az USA közötti proxiháborúnak tekinti.

Novák Katalin magyar köztársasági elnök kifejezte örömét Horvátország schengeni övezethez csatlakozását illetően, melynek köszönhetően erősödhetnek a két ország közötti kereskedelmi és turisztikai kapcsolatok. A magyar államfő ezt követően felszólította az ukrán hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a magyar kisebbség jogait Kárpátalján, ahol a tudósítások szerint sorra távolítják el a magyar zászlókat a közintézményekről.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2023. január 24. 15:38
Az nagy teljesítmény, ha a kormány egyidejűleg tud normális viszonyt fenntartani a horvátokkal, szerbekkel és bosnyákokkal úgy, hogy ezek akár köpködhetik is egymást.
fatman
2023. január 24. 13:35
Jaja, de a horvát kormány nem ezen az állásponton van, úgyhogy nem megyünk vele sokra...
Igazszó
2023. január 24. 11:57
A hohol faszt szopó nováknak szava sem volt a magyarokról, neki csak a hohol fasz kell. A köpcös gecinek és ártópetinek szintén.
6.sztrovacsek
2023. január 24. 11:52
Diplomáciai udvarias gesztus. Brüsszel nem tudja túllépni a hatáskörét, merthogy nincs neki. Az EU-ban a döntések egyhangú határozattal születnek, ahogy azt a magyar vétó fenyegetésekből is tudhatjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!