Amerikai lap: Magyarországot értelmetlen autokráciának címkézni

2023. január 19. 09:33

Azért bélyegezték autokráciának Magyarországot, mert a magyarok olyan politikát támogatnak, amit Brüsszel nem kedvel – olvasható az American Conservative-on.

2023. január 19. 09:33
null

Érdekes cikket közölt a The American Conservative, amelynek fő megállapítása, hogy a Nyugat a terror elleni háborút lecserélte az önkényuralmak elleni háborúra, viszont nem csak a háború célja, de az autokrácia meghatározása sem világos.

Mint ahogy azt Anthony J. Constantini írta, az Európai Parlament önkényuralmi rendszernek nyilvánította Magyarországot tavaly. A címkét a szerző szerint azért kapta hazánk, mert 

a magyarok olyan politikusokat és politikát támogatnak, amit Brüsszel nem szeret.

Leszögezte azt is, hogy estünkben a címke értelmetlen: azzal érvelt a szerző, hogy Budapestet ellenzéki politikus irányítja, és nem létezik olyan önkényuralmi rendszer, ami ezt megengedné. Constantini szerint nem elég Brüsszelnek az, hogy egy ország demokrácia, hanem az EU jóváhagyásához „progresszív demokráciának” kellene lennie.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFoker
2023. január 19. 15:47
Persze, hogy nem, mert ez egy kleptokrácia és gerontokrácia keveréke.
Nyugati Ádám
2023. január 19. 14:07
A külföldről pénzelt telex mint hiteles forrás? Ez vicc, vagy komoly? Ha komoly, akkor szándékos, és az már a rágalmazás kategóriája, amit büntetlenül lehet véleményként eladni. Sebaj! Az 1880-as évektől-tól máig ezt megszoktuk a liberál-bolsevik, a hazát pénzért áruló, külföldi szponzorok zsebéből kikandikáló ügynököktől. Egyéb iránt a magam részéről jobban bízok a magyar és a magyar törvények szerint gazdagodó, és számon-kérhető vállalkozókban és tőkésekben, mint a külföldi és különösen a globalista, nem számon-kérhető befektetőkben.
18.0 fok
2023. január 19. 13:42
ezzel az "amerikai lappal" nem tudom, mit próbál a mandiner, de hamar kiderül, hogy csak egy jelentéktelen trumpista heccoldalról van szó.
mokány
2023. január 19. 12:27
A 2020 - as elnökválasztási csalások óta , Az usa már a látszatára sem ad a demokráciának .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!