Rendkívüli bejelentés: még több gáz érkezik a Gazpromtól Magyarországra

2022. augusztus 31. 14:10

Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszú távú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

2022. augusztus 31. 14:10
null

Szijjártó Péter Prágából, az EU-tagországok külügyminisztereinek informális találkozójának szünetében bejelentkezve közölte: augusztusban a hosszú távú szerződésen felüli plusz gázszállítás maximális mértéke 2,6 millió köbméter volt, ezt emelik szeptember elsejétől napi maximum 5,8 millió köbméterre. Egyúttal jelezte, hogy Magyarország az erről szóló szerződést aláírta az orosz gázipari vállalattal.

Nyitókép: Michal Cizek/AFP

Összesen 325 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. szeptember 01. 22:03
Mi így harcolunk libsik. Megpróbáljuk az oroszok gázát elszivni, hogy ne tudjanak télen fűteni. Baj?
konfucius
2022. szeptember 01. 00:03
Peti megint egy mozdulattal hülyét csinált egész Európából. Nagy gratula, bravó! Összejönnek vekengeni a vészhelyzeten, mindenki siránkozik, hogy saját magunk miatt most megfagyunk, Peti viszont bejelenti, hogy az lehet, hogy a többiek fázni fognak (tetszettek volna okosabb döntéseket hozni), hozzánk viszont még az alap szerződésen felüli plusz gáznak is a duplája fog jönni. Így kell ezt csinálni, thug life, trollface. Nekünk ezt intézte a kormányunk, tessék megbecsülni, magyarok! A német férfiak meg szüljenek. Vagy menjenek az utcára, és söpörjék el a májashurkát, az összes libsit és megvett embert, és csináljanak végre egy jó országot maguknak.
flesh ripper
2022. augusztus 31. 19:42
Az embereknek elege van az EU-ból. A magyaroknak biztos elege van abból, hogy rendre irracionális, eszelős barmok meg akarják akadályozni a normális, természetes gondolkodásunkat, egészséges életösztönünk érvényesülését.
fabulon a bőre őre
2022. augusztus 31. 17:34
Azért Szijjártó is megéri a pénzét. Meg a ruszkik is besegítettek. Ma leállították a 20 %-osan 31 millió m3-t szállító Északi Áramlat 1-et. Ma megegyeznek max. 3,2 millió m3-rel nagyobb szállításról Szijjártóval. Holnaptól szállítják. Honapután éjjel azt lesik az Északi Áramlat 1 végén, hogy megindul-e a szállítás. Már megint az a fránya Putyin. Meg Scholz, meg Habeck.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!