Nyolcszoros életfogytiglant kapott az Iszlám Állam brit terroristája

2022. augusztus 19. 20:05

El Shafee Elsheikh ügyében hoztak ítéletet.

2022. augusztus 19. 20:05
null

Emberrablás, négy amerikai és több más állampolgárságú személy meggyilkolása miatt ítélték el El Shafee Elsheikhet, aki az „ISIS Beatles” egyik tagja volt, Társai is börtönben vannak, úgy tudni, a csoport több tucat kivégzést hajtott végre a Közel-Keleten az Iszlám Állam tagjaként. 

El Shafee Elsheikh nyolcszoros életfogytiglani börtönbüntetést kapott, az ítéletet James Foley újságíró nyolc évvel ezelőtti lefejezésének évfordulóján hozták meg. A 2014-ben történt kivégzés képsorai voltak az elsők a világhálón, amelyen keresztül mindenki megtudhatta, mennyire kegyetlen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. A britekből álló kivégzőosztag volt a felelős Steven Sotloff, Peter Kassig, Kayla Mueller és több más személy haláláért. 

James Foley édesanyja az ítélet után azt mondta, az országa a négy legjobb állampolgárát veszítette el az ISIS miatt, több család gyászol a terrorcsoport kivégzései miatt. 

Az ISIS Beatles többi tagjai közül Mohamed Emwazi 2015-ben meghalt egy dróntámadásban, Alexanda Kotey pedig tavaly bűnösnek vallotta magát, idén pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A terroristák az Iszlám Állam legyőzése után éveken át kurd felügyelet alatt álló börtönökben voltak. 

Nyitókép: AFP

 

 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. augusztus 25. 17:52
Szent Isten ! Hány embert ölt ez meg ? Magyarországon, egy ilyen ítélethez, minimum egy falunyi embert kell eltenni láb alól.
APESZ72
2022. augusztus 21. 10:41
Miért nem Magyarországon kérte az ítéletet? Miskolcon 4 évvel, de más komcsi bíróságokon is megúszta volna 10-12 évvel.
Laceh
2022. augusztus 21. 08:19
Brit, mi!?? Az ősi brit rassz!!! :))))
Lajoss
2022. augusztus 20. 23:49
Kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!