Kéri László: Orbán Viktor egy igazi kaméleon

2022. május 11. 09:59

A politológus úgy látja, a magyar kormányfő még sohasem volt ennyire egyedül az európai politikai életben.

2022. május 11. 09:59
null

A szlovák Pravda felületén Kéri László politológussal jelent meg interjú, aki azt mondta, hogy valószínűleg Orbán Viktor arra játszik, hogy amennyiben jóváhagyja a legújabb szankciós csomagot, akkor az unió cserébe leállítja a Magyarország elleni jogállamisági eljárást.

Kéri szerint nem kizárt, hogy a tárgyalópartnerei azt mondjak majd: jelenleg a legnagyobb tét az Oroszországgal való kapcsolatot illetően az, hogy Magyarország ne blokkolja a hatodik szankciós csomagot, ezért halasszuk el a vele szemben folytatott jogállamisági eljárást mondjuk egy évvel. Orbán számára így felszabadulhatnának a visszatartott pénzügyi források Brüsszelből.

Kéri közölte, hogy Orbán Viktor egy igazi kaméleon, aki az új helyzetekben teljesen új dolgokat képes produkálni. Most például az ötödik kormánya alakításakor Kéri azt látja, hogy Orbán próbál visszatérni azokhoz a régi arcokhoz, akik nemzetközileg elfogadhatóbb politikusok. Erre a politológus szerint a szükség hajtja, mert még sohasem volt ennyire egyedül és elszigetelt az európai politikai életben.

Gyakorlatilag nincsenek szövetségesei, ha nem számítjuk az oroszokat, de ők az uniós pályán kívül állnak

– fogalmazott Kéri László.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2022. május 12. 08:40
Igen és keddenként meg megbukik....tudjuk
690123Ug
2022. május 12. 07:43
Kéri, Kéri te meg egy igazi gyűlölködő komcsi vagy!
sorivo4
2022. május 12. 04:43
Aki meghal, az tudja, hogy nincs egyedül. Kisimul az arca, megnyugodik a képe. Csak egész életét élte egyedül.
sorivo4
2022. május 12. 04:37
"még sohasem volt ennyire egyedül és elszigetelt az európai politikai életben." Még sosem volt ennyire elemében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!