Ferguson: Ha a liberálisok támadnak, akkor valamit jól csinálsz

2022. május 20. 12:10

Ben Ferguson, az amerikai jobboldali rádiózás ismert személyisége beszélt a család megvédéséről, konzervatív értékekről és Elon Musk tervezett Twitter-vásárlásáról is.

2022. május 20. 12:10
null
Veszprémy László Bernát

A CPAC Hungary eseményén kissé megfordultak a szerepek: ezúttal Ben Fergusont, az ismert amerikai konzervatív rádióst interjúvolták meg, beszélgetőtársa Rodrigo Ballester, az MCC Európai Tanulmányok iskolavezetője volt.

Ferguson fiatalon kezdte a rádiózást, ilyen fiatalon lehetett volna akár a tévében is. A rádióban nem nézték, milyen fiatal az ember, csak hallgatták őt. Viszont egy rádiósnak tudnia kell, miben és miért hisz. Ma viszont egy teljes nemzedéket veszítünk el, mert ennek tagjait a sok liberalizmus arra készteti, hogy csak au érzéseikkel foglalkozzanak. A fiatalok nem ismernek morális kódot. A családot vissza kell ültetni a családi vacsorához, ki kell kapcsolni a tévét, és beszélgetni kell: mit tanultak meg az iskolában? Ballester felvetésére, miszerint sok iskolában átmossák a gyermekek agyát, Ferguson azt válaszolta: el kell kerülni az állami iskolákat, legalábbis odaát, az USÁ-ban.

Az elit egyetemek sem jobbak, Ferguson akkor sem biztatná gyerekeit, hogy ilyen intézményekbe járjanak, ha ösztöndíjat kapnának. Ott arra tanítanak, hogy a másképp gondolkodókat hallgattassák el. Hiába gazdag egy család, ha a gyermekeket téves eszmékkel tömik tele. Az válások aránya magas, a férfiak lelépnek a család életéből, és az állam veszi át a helyüket. A családi egység összeomlott, a felelősségvállalás fogalma jóformán ismeretlen. Ballester szerint szinte hivatalos politika lett a szülőellenesség. A rádiós elmondta: ha harminc éve azzal áll elő, hogy „a férfiak nem tudnak szülni”, kinevették volna, de mára ott tartunk, hogy ezt a kérdést valóban tisztázni kell. 

A cancel culture nagy probléma, Trump nem lehet jelen a Twitteren, de az Iszlám Állam igen – idézte fel Ferguson. Szerinte ha valaki nem akarja olvasni Trumpot, akkor ne kövesse. De ők nem ezt akarják, hanem el akarják venni Trump befolyását. A nagy techcégek nem is eltörölni akarnak, hanem azt akarják, hogy ne tudj senkit befolyásolni, erre van az algoritmus, a shadow ban, és más eszközök. Meg kell értenünk, hogy keményen kell küzdeni, és szorosabb közösséget kell létrehoznunk. Meg kell ismernünk a többi hasonló gondolkodású embert, és a gyermekeinket is be kell vonnunk. Ez fontos, mert a baloldal több időt tölt a gyermekeinkkel az iskolában, illetve az interneten keresztül, mint mi magunk.

Ferguson támogatja a magántulajdont, és nem bánja, ha Elon Musk veszi meg a Twittert, mert nem lehet rosszabb, mint ami most megy. Musk kihasználja, hogy most támadják őt, és sokak szemét nyitja fel. Azok, akik toleranciát hirdetnek, valójában a leginkább intoleráns emberek. Pedig Ferguson, mint elmondta, nem fél a vitától, őt fel lehet hívni, lehet vele vitázni – ez pedig kell is, mert

Orbán arról beszélt, hogy sokat kell olvasni, és Ferguson is több órát készül a műsoraira, de nemcsak könyvet, hanem törvényeket és szabályokat is. A táskája mindig tele van könyvekkel, ide is négy könyvvel érkezett. A rádiós szakértő szerint a baloldal ott követ el hibát, hogy mindenkire negatív jelzőket aggat, és egy ponton túl ez az embereket már nem érdekli. Már sokan unják, hogy minden nap új fogalmakat kell megtanulniuk és mást kell hinniük.

Ferguson szerint ha valaki sértegetnek a liberálisok, akkor tudhatja, hogy jól végzi a munkáját.

Fotó: Unsplash

A budapesti CPAC Hungary-t az Alapjogokért Központ – a társszervező American Conservative Unionnal közösen – szervezte.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nick Holgerzson
2022. május 20. 12:23
Kis túlzással persze, de ha az illiberálisok normálisan gondolkodnának akkor konzervatívok lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!