Listát közölt az orosz Pravda arról, hogy melyik NATO-országokat kellene megtámadni

2022. április 28. 15:31

A lap szerint azért kellene ezen országokat megtámadni, mert a „náci kijevi rezsimet” támogatják.

2022. április 28. 15:31
null

A Pravda.ru szerzője, Ljuba Lulkó arról tett közzé cikket az online portálon, hogy szerinte abból kiindulva, hogy a brit kormány legitim katonai célpontoknak nevezte (az ukránok számára) Oroszország lőszerraktárait, az orosz haderőnek is legitim célpontnak kellene tekintenie azokat a NATO-lőszerraktárakat, melyekből az ukrán haderőt szerelik fel a nyugati országok.

Írása abból a kijelentésből indul ki, melyet Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője tett a napokban, aki szintén James Heappey brit politikus kijelentésére reflektált, aki legitim katonai célpontoknak nevezte az orosz lőszerraktárakat. Zaharova azt írta: a brit fegyverek is az ukrajnai konfliktus elhúzódásához vezetnek és így ukránok halálát okozzák.

A Pravda konkrét országokat is megnevezett, melyeket szerintük Oroszország Kalibr-cirkálórakétákkal támadhat meg:

  • Csehország
  • Lengyelország
  • Szlovénia
  • Törökország
  • Németország
  • Amerikai Egyesült Államok

A listára külön nem írták fel Romániát, de azt írják mégis, hogy első körben Románia és Lengyelország ellen indulna támadás; Románia ellen azért, mert ők szerintük Transznyisztria megtámadására készülnek, hogy a moldávokat segítsék, Lengyelország ellen pedig azért, mert a NATO legfontosabb fegyverszállítmányozási központja Ukrajnába. Arról is írnak, hogy egyes országok, mint például Bulgária, nem hivatalos úton támogatják Ukrajnát.

Végül azt is érdemes megjegyezni, hogy a Pravda szerint egy ilyen támadás biztosan világháborúhoz vezetne, de azt írják: szerintük ezt az Egyesült Államok és szövetségesei elvesztenék.

Érdemes azt is megemlíteni, hogy a lap ír Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kijelentéséről is, aki deklarálta, hogy Magyarország nem szállít Ukrajnának fegyvereket és nem is engedi át a fegyverszállítmányokat, de nem fűznek hozzá sem méltató, sem elítélő kommentárt.

Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium / Sputnik via AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rulle953
2022. április 29. 17:35
A Te agyadat már szét kurták.
Tüske90
2022. április 29. 14:06
Ez a lista tükrözi az EU. és a transzatlantiak hibás politikáját ! Egy józan felelős politikai elit elkerülte volna ezt a háborút,lehet az Orosz föderáciot hibáztatni de a Nyugat is nyakig benne van.
Gyzoltan
2022. április 28. 22:04
"Románia ellen azért, mert ők szerintük Transznyisztria megtámadására készülnek, hogy a moldávokat segítsék," Talán ez a cikk kulcsmondata! Az eszkaláció kulcsa! Amit alátámaszt az USA erős jelenléte Romániában, úgy tűnik, nem ok nélkül... A többit jobb nem részletezni, vagy elképzelni...
sorivo4
2022. április 28. 21:11
Ha egyetlen NATO-tagországot megtámadnak, akkor az egész NATO-t támadják meg. Ami nem lenne túl bölcs dolog. Ne kövessék el azt a hibát, hogy megint ők lesznek az agresszorok, még ha úgy érzik igazuk is van. Amíg csak fegyvert szállítanak ezek az országok és nem vesznek benne részt közvetlenül, addig az proxyháború. Másrészről mind Ukrajna, mind az őt fegyverző országok hibát követnek el, ha Oroszországot támadják. Mert az úgy már sem nem védekezés, hanem offenzíva Oroszország ellen. Amit az adott országok által adományozott fegyverekkel követnek el. Ami viszont egyfajta agresszió a részükről Oroszország ellen, még ha nem is közvetlenül. Akkor nem beszélhetnek védekező háborúról, hanem Oroszország elleni támadásról. Ami viszont már orosz honvédő háború, ők pedig semmivel sem kevésbé agresszorok annál. Kérdés az is, hogy ilyen esetben ez mennyire tekinthető provokációnak, ami ha támadást vált ki az adott provokációban részt vevő NATO-tagország ellen, nem vonatkozik rá a NATO védelme. Hisz nem várhatja el mások védelmét egy általa kiprovokált támadásért, amivel nem mellesleg meg is szegte a NATO hivatalos álláspontját, hogy nem küld fegyvereket a konfliktusba, ami a NATO hatáskörén kívül esik, aminek a tagországokra is vonatkoznia kellene. Mert magatartásukkal nem sodorhatják veszélybe a védelmi szövetség többi tagját és nem várhatják el annak segítségét sem, ha emiatt kerülnek támadás alá. Ez pedig az egész NATO-t szétszakíthatja. Magyarország egyetlen fegyvert szállító ország védelmét sem tartja elfogadhatónak, ha emiatt háborúba keveredik Oroszországgal. Emiatt nem fogunk mi is háborúba keveredni vele. Aki fegyvert szállít, a NATO határozott álláspontja ellenére, az csakis saját felelősségére tegye és egyedül vállalja a felelősséget is érte, ha emiatt bajba keveredik. A NATO-nak ezt is határozottan le kéne szögeznie és felhívni rá a fegyvert szállító országok figyelmét. Hogy erre nem terjed ki a NATO védelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!