RMDSZ-PNL koalíció alakult Marosvásárhelyen és Maros megyében

2020. december 18. 11:38

Kovács Mihály Leventét és Ovidiu Georgescut választották meg a maros megyei alelnöki tisztségek betöltésére.

2020. december 18. 11:38
null

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) lépett koalícióra a marosvásárhelyi városi és a Maros megyei önkormányzati testületben – tájékoztatta az MTI-t pénteken Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Ennek megfelelően a Maros Megyei Tanácsban az RMDSZ-es Kovács Mihály Leventét és a nemzeti liberális Ovidiu Georgescut választották csütörtökön alelnököknek, a  marosvásárhelyi helyi tanács pedig az RMDSZ-es Portik Vilmost és a PNL-es  Alexandru Györgyöt választotta az alpolgármesteri tisztségekbe csütörtökön.

Kovács Mihály Levente elmondta: az elmúlt ciklusban az RMDSZ mind a megyében, mind a városban a Szociáldemokrata Párttal (PSD) volt koalícióban. Most azonban mindkét önkormányzati testületben csak egy szavazata hiányzott a többséghez a szövetségnek, és kézenfekvő volt, hogy a második legnagyobb frakcióval rendelkező párttal szövetkezzenek.

Kovács Mihály Leventét 26 igen, 4 nem és 3 „nulla” - érvénytelen szavazattal, Ovidiu Georgescut 26 igen, 5 nem és 3 „nulla”-érvénytelen szavazattal választották meg az alelnöki tisztségek betöltésére – számolt be a Transindex.ro. 

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik az RMDSZ listájára szavaztak, mert másként nem állhatnék ma itt. Köszönöm az RMDSZ támogatását, és mindenki szavazatát. Rengeteg tennivaló van azon projektek megvalósítása érdekében, amelyeket bemutattunk a Marosvásárhelyi Metropolisz Övezettel és az egészségügyi beruházásokkal kapcsolatosan. Megtiszteltetés számomra ez a tisztség, és úgy gondolom, hogy jól fogunk együtt dolgozni, és jó eredményeink lesznek” – mondta Kovács Mihály Levente alelnök a Transindexnek, majd kijelentette, célja a választási kampányban bemutatott projektek kivitelezése.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ma én leszek az, aki ebben a csodálatos épületben dolgozhat. Köszönöm a jelölést és a többséget, aki rám szavazott. Azt hiszem, nagy felelősségem a megye lakosságával szemben. Tapasztalatom szerint tudom, hogy semmit sem tehetek egyedül, azt hiszem, eljutottam arra a pontra, amikor a politikai fegyverek zaja elhalkul és csak a párbeszédünket kell hallanom, amit a tettek követnek. Rajtunk múlik, hogy bebizonyítsuk, politikailag megérettünk-e. Csak akkor, ha erős csapatunk volt, sikerült fontos dolgokat megtenni. Ugyanezt akarom tenni itt is” – hangsúlyozta Ovidiu Georgescu alelnök , majd a csapatmunka és az egyensúly fontosságát hangsúlyozta.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. december 18. 15:46
Ilyen ez az elszigetelődés!-:)) Az ostoba,bávatag Momentum szerint.
Mr. Tommy Lee
2020. december 18. 13:43
Kezd helyreállni az élet. Ez a normális leosztás.
Szuverén maffiaállam
2020. december 18. 12:21
"Nemzeti Liberális Párttal (PNL)" Libernyák párttal??
szürkeSzarvas
2020. december 18. 11:50
"Neptunosok".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!