Szili Katalin: A trianoni békediktátumra mindig emlékezni kell

2020. július 20. 19:36

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta: minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy saját identitását megőrizze, ebben „valamennyiünknek fontos szerepünk, missziónk van”.

2020. július 20. 19:36
null

Megnyílt a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Pedagógus Tábora a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen hétfőn. A rendezvényen Szili Katalin, a Kárpát-medencei autonómiatörekvések egyeztetéséért felelős miniszterelnöki megbízott az MTI-hez eljuttatott hangfájl szerint azt mondta: 2020 a nemzeti összetartozás éve, és a száz évvel ezelőtti trianoni békediktátumra mindig

Szólt arról is, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság „együtt van”, egy nemzethez tartozónak érzi magát, és valósággá vált, amit az alaptörvény megfogalmazott, hogy „felelősséget viselünk egymásért”. Azt mondta: ennek nem szabadna pártpolitikai vita tárgyává válni. Véleménye szerint három kérdésben egyetért a magyarság. Az egyik az állampolgárság, a másik a választójog, a harmadik pedig a határon túl élők autonómiája. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzeti identitás megőrzése a huszonegyedik században különösen fontos.

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta: minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy saját identitását megőrizze, ebben „valamennyiünknek fontos szerepünk, missziónk van”. Rendkívül fontosnak nevezte a magyarság megőrzését, mint mondta, jó lenne, ha száz, kétszáz, ötszáz év múlva is lenne magyar szó a Kárpát-medencében. „Mindannyiunkat ez vezérel”, a pedagógusok vállára nagy súly nehezedik – tette hozzá.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Vajda János

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. július 21. 10:07
Mindig észben kell tartani, de sohasem beszélünk róla. Keep calm and be ready Maradj nyugodt és állj készen.
Libraman
2020. július 21. 07:14
Sajnálatos módon, én nem tudom megbocsátani Szili Katalin MSZP-s múltját, a Megyó kormányban betöltött szerepét. Nem kívánom a pokolba, csak egyszerűen nem veszek róla rudomást.
Takita
2020. július 21. 00:29
Szili Katalin nagyon sokat tesz a magyarságért. Munkájának eredménye egyre inkább megmutatkozik. Tisztelet jár érte. További sok sikert kívánok!
Pandaka pygmaea
2020. július 20. 21:24
Nem is értem - és szerintem azóta már ő maga sem -, hogy ez a nő miért gondolta annak idején, hogy az mszp-ben fellelhető (megvalósítható) bármi elvárható konstruktivitás vagy legalább nyitottság a nemzeti öntudat vagy önazonosság keresése/megélése kapcsán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!