Román párt elnökjelöltje mellett kampányol Fekete-Győr, pedig van magyar is

2019. november 04. 21:37

Kolozsvárott korteskedett a Momentum elnöke.

2019. november 04. 21:37

A Momentum elnöke vasárnap lépett fel az USR-PLUS pártszövetség kolozsvári rendezvényén, ahol beszédet is mondott, amelyben Dan Barna elnökjelölt mellett állt ki. Az USR a Momentummal együtt a Renew Europe frakcióban politizál az Európai Parlamentben. Az Emmanuel Macron által létrehozott frakció vezetője az a Dacian Ciolos, aki korábban magyarellenes kijelentéseivel vált ismertté. A Transindex szerint a kolozsvári rendezvényen Ciolos is jelen volt. 

Dan Barna nevéhez mostanában súlyos korrupciós ügyek kötődnek. Egy oknyomozó portál ugyanis feltárta, hogy Barna a cégén keresztül hatmillió euró uniós támogatást tüntetett el, amelyet eredetileg felzárkóztatási célokra szántak. Fekete-Győr András Kolozsvárott ennek ellenére azt mondta: „[m]agunkon kell kezdenünk az új politikai kultúra megvalósítását: meg kell valósítanunk az átláthatóságot, az üvegzseb-politikát, bátorságot és önfeláldozást kell mutatnunk.

Fekete-Győr András arról is beszélt, hogy az USR-PLUS segítségével megvalósítható a magyar kisebbség védelme Romániában. A Momentum elnöke szerint „bűnt követ el”, aki figyelmen kívül hagyja a kisebbségek kérdését. Fekete-Győr azt is kiemelte, fontosnak tartja, hogy Románia és Magyarország kapcsolata baráti legyen, mert most – ahogy fogalmazott – nem túl jó a viszony. „Szerintem az a normális, ha két ország, amelynek sokszor közösek az érdekei, nem a gyűlöletet gerjeszti, hanem karöltve küzd magáért és a másikért. Magyar politikai vezetőként, érthetően ez nemcsak lehetőség, hanem kötelesség is számomra” – tette hozzá. 

A Momentum elnöke egy román mondattal fejezte be a beszédét. 

A nyitóképen: Fekete-Győr András fellépése Kolozsvárott (Fekete-Győr András/Facebook)

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gallfec
2019. november 07. 09:05
Ez egy sci-fi, és ők az idegenek . ( a momentum)
ZegCityZeg
2019. november 05. 18:42
A hozzászólókat és olvasókat szeretném két ténnyel gondolkodásra bírni: 1. Az USR Plus alelnöke magyar, Dan Barna (mint az a nevéből is látszik) félig magyar. Az USR Plusnak van magyar tagozata. 2. Az USR Plus-osok azt kifogásolják az RMDSZ-ben, hogy ők annak a PSD-nek a szövetségesei akik érdekeltek a magyarok hátrányában, és közös megállapodás alapján mindig biztosítanak az RMDSZ-nek helyet (feltéve ha lemondanak bizonyos dolgokról). Na már most ők is részesei egy aláírásos botrányban, ahol tiszta román nevűek román falvakban adtak rájuk voksokat.. és nem bizonyítható a létezésük. Mindenesetre mindaz ami az erdélyi magyarság kívánalma, ők emellett ezeket nem teljesítették.
grün
2019. november 05. 18:31
lélekben már 23 millió román miniszterelnöke...
makapaka2
2019. november 05. 16:56
UNDORÍTÓ MAGYAR ELLENES FÉRGEK GYÜLEKEZETE A MOMENTUM.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!