Katalán népszavazás: Berlin a spanyol alkotmánynak megfelelő megoldást sürget

2017. október 04. 13:35

A katalán népszavazás Spanyolország belügye, amelyet csak a spanyol alkotmány és a demokratikus rend keretei között lehet megoldani – jegyezte meg Steffen Seibert német kormányszóvivő szerdán.

2017. október 04. 13:35

A Katalónia függetlenségéről tartott múlt vasárnapi népszavazás Spanyolország belső ügye, amelyet csak a spanyol alkotmány és a demokratikus rend keretei között lehet megoldani – mondta a német kormányszóvivő szerdán Berlinben.

Steffen Seibert tájékoztatóján nem kommentálta részletesen a népszavazás körüli fejleményeket, az újságírói kérdésekre rendre azt hangoztatta, hogy spanyol belügyről van szó.

„Egyáltalán nem tartozik a feladataim közé, hogy spanyolországi rendőrségi műveleteket értékeljek” – mondta például arra a kérdésre, miként értékeli a német kormány a rendőrök és a Katalónia függetlenségéért tüntetők több száz sebesülttel járó összecsapásait, tekintettel arra, hogy Berlin az elsők között ítéli el a rendőri erőszakot, ha Törökországban vagy Oroszországban történik.

Szintén újságírói kérdésre elmondta, Angela Merkel kancellár nem törekszik arra, hogy közvetítsen Madrid és a katalán kormányzat között.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Németország erőteljesen érdekelt Spanyolország stabilitásában, és fontosnak tartja, hogy a népszavazás körüli konfliktus a jogállami elveknek megfelelően rendeződjék.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2017. október 04. 17:31
vajon ugyanezt mondta volna seifert, ha mondjuk orbán ugyanilyen erőszakkal ver le magyarországon egy cigánylázadást? vagy ha ugyanennyi zsidót vertek volna péppé mondjuk lengyelországban? képmutató, szarházi banda! most már titeket is ismerünk, nemcsak a szovjeteket!
Mystes
2017. október 04. 17:29
de miért is akarná katalónia, a függetlenedése után, hogy egy ilyen szarházi eu -ba felvegyék? emlékezzetek majd erre, katalánok!
Mystes
2017. október 04. 17:27
már ez mindent elmond, hogy azt mondja: "nem feladata értékelni, blabla...". vagyis, jól látják ők, hogy erőszak történt. ők sem hülyék.
Mystes
2017. október 04. 17:25
még ezt a "spanyol belügy" dolgot is tőlünk lopták! (Orbán hamarabb mondta) kár volt egyébként mondania. nagy szemétség. pl: a német egyesülés "belügy" volt, amit alkotmányosan lehetett megoldani? ha jól emlékszem, az is egy rendkívüli történelmi helyzet volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!