Lengyelország beint az EU-csúcsnak

2017. március 09. 22:02

Nem fogja aláírni sem az EU-csúcs zárónyilatkozatát, sem az ülés más dokumentumát a lengyel miniszterelnök Donald Tusk újraválasztás miatt.

2017. március 09. 22:02

A lengyel miniszterelnök nem fogja aláírni a most zajló európai uniós csúcstalálkozó zárónyilatkozatát, sőt az állam- és kormányfői ülés egyetlen dokumentumát sem fogja elfogadni – ezt maga Beata Szydło jelentette be a brüsszeli ülés szünetében, csütörtökön újságíróknak nyilatkozva.

Kijelentette, hogy a kormányfői EU-tanács élén most újraválasztott Donald Tusk és a többiek keressenek más módot arra, hogy elfogadják a zárónyilatkozatot. Úgy foglalt állást, hogy a csúcstalálkozó érdektelen zárónyilatkozat nélkül. Ha a lengyel bojkott ellenére megoldást találnak a zárónyilatkozat aláírására, az azt jelenti: nincsenek szabályok – vélte. Ezt Lengyelország nem tudja elfogadni – tette hozzá Beata Szydło. (MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. március 10. 12:24
recseg ropog az eu.
luisbathhelena
2017. március 10. 11:12
Vihar a biliben. Lengyel belpolitikai ügy. Mi a magyar érdek? Minimalizálni a frontok számát, így is van bajunk elég. Nélkülünk is Tusk maradt volna, eleve vesztes csatába nem érdemes menni. Még azt is előadhatjuk hogy kompromisszumkészek vagyunk. Ezt a konfliktust be kell vállanunk a lengyel kormánnyal.
Vampire
2017. március 10. 07:34
Oroszfóbia-testvere halála fóbia. Senkiházi a Tusk-de nem szért. Orbánnak ebben nem volt keresnivalója. "Ugocsa non coronat". Csak szàjkaratézni tudnak mint a Zazi "emelkedø csillag " korában-amikor a Pogácsás Mariann is "lepippantotta" a luxustestůt a 'kampàny hevében'.. :)
h.kovacs
2017. március 10. 06:30
érik a mageurópa ! a V4 szívni fog, az eu és putyinisztán közötti senkiföldje lesz bérrabszolga teleppé válva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!