Kilépni? De hova?

2016. június 29. 21:17

Ha 1992-ben népszavazást tartottak volna arról, hogy szétváljon-e vagy együtt maradjon Cseh–Szlovákia, bizonyára olyan helyzet állt volna elő, mint most a brexittel.

2016. június 29. 21:17
Marián Leško

„Ha ugyanis a többség úgy szavazott volna, hogy maradjon együtt az ország, semmi sem hiányzott volna a boldogsághoz, csak azok a politikusok, akik hajlandók lettek volna ezt megvalósítani és megegyezni a közös állami berendezkedés formájáról.

(...)

A tájékozatlan brit választók körülbelül úgy képzelték el a brexitet, mint mifelénk Boris Kollár. Hogy a kilépéssel „tulajdonképpen semmi nem változik, csak nagyobb szabadságot kapnak a britek, és a tompaagyú brüsszeli hivatalnokok nem beszélnek bele, hogy mennyire legyen görbe az uborka vagy a banán”. A britek gyorsan kijózanodtak, és a saját bőrükön tapasztalják, hogy nem is tudták, mire szavaztak.

Sokkal, de sokkal fontosabb dolgokról döntöttek, de ezekről persze a primitív Európa-ellenes mítoszgyártók nem mondtak nekik egy szót se. Nem lehet kizárni azt sem, hogy a kormányzó konzervatív pártban akkora lesz a feszültség, hogy az egyetlen kiút az előrehozott választások kiírása lesz. És ha azt a Munkáspárt és a Skót Nemzeti Párt nyeri, aligha valósítja meg a konzervatívok kilépési programját, hiszen e két párt választóinak döntő többsége a maradásra szavazott. Egyszóval, aki azt hitte, hogy a brexitszavazás után minden pofonegyszerű lesz, azt most beleszalad jó néhány jókora pofonba.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki1
2016. június 30. 12:35
Lesko egy utolsó szemét liberális k*csög.
smarton
2016. június 30. 07:54
Ez hülye, azt sem érti, amit mondani akar.
Berecskereki
2016. június 30. 06:39
"A hazai vitaműsorokban is elhangzott már mindenféle a brexitről, Robert Fico kormányfő például arra a határozott álláspontra jutott, hogy ez a britek válasza a rossz uniós politikára. Nyugodtan áltathatjuk magunkat ezzel, de ettől még tény marad, hogy a britek nagy része arra a „rossz uniós politikára” mondott nemet, amely milliónyi kelet-európai gazdasági migráns letelepedését tette lehetővé a szigetországban. Ha a szavazás után valaminek örült a brexit népe, akkor az az a vízió, hogy hamarosan hazazsuppolják a sok lengyelt, csehet, magyart, szlovákot meg a többi kelet-európait. Ugyanis az EU elsősorban azért „rossz” az ő szemükben, mert a tagországok számára a személyek szabad mozgását is garantálja." - állítja a szerző. Igaz ez? Ha régiónként, szavazó körzetenként vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy Londonban a szavazók 70 %-a a vidéki nagyvárosok 60 %-a a bennmaradás mellett szavazott. Így csak a kisebb jelentőségű városok, és vidéki települések szavaztak nagyobb számban a kilépés mellett. (Skóciát ebbe nem keverjük bele, mert az egy másik téma lenne.) Hol dolgoznak a Kelet-Európai munkavállalók? Londonban és a vidéki nagyvárosokban. Ebből eredően ha elfogadjuk a szerző állítását, akkor ezekben a körzetekben kellene lenni nagyobb arányban a kilépésre szavazók. Ezt azonban a tényszámok cáfolják. A feltett kérdésre a válasz; Nem igaz a szerző állítása, hogy az idegen munkavállalók miatt szavaztak a kilépésre.
Burmin
2016. június 29. 22:10
Lesko uram szavazzunk a Csallóközben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!