LMP: Száz százalékra kell emelni a vasárnapi bérpótlékot

2016. április 23. 13:21

Az LMP úgy látja, hogy a kormány nem vette figyelembe sem a munkavállalók, sem a kis- és közepes vállalkozók érdekeit, így megint csak a multinacionális cégek profitálhatnak a vasárnapi boltzár eltörléséből. A párt a vasárnapi munkavégzés utáni bérpótlék 100 százalékra emelését sürgeti.

2016. április 23. 13:21

A vasárnapi munkavégzés utáni bérpótlék 100 százalékra emelését, a munkaidő-szabályozás módosítását és több munkaügyi ellenőrzést sürget az LMP. Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta, a kormány pánikszerűen vonta vissza a vasárnapi zárvatartásról szóló törvényt, így az ellenzéknek sem volt ideje javaslatokat megfogalmazni, és elmaradt a megfelelő előkészítés.

Az LMP úgy látja, hogy a kormány nem vette figyelembe sem a munkavállalók, sem a kis- és közepes vállalkozók érdekeit, így megint csak a multinacionális cégek profitálhatnak az intézkedésből. Schmuck Erzsébet közölte továbbá, hogy a vasárnapi boltbezárás eltörlésével 100-ról 50 százalékra állították vissza a bérpótlékot, illetve a munkaidő-beosztás szabályai is változtak, ezért az LMP törvénymódosítást fog heteken belül benyújtani, hogy a vasárnapi munka után fizetendő bérpótlék újra 100 százalék legyen, és két pihenőnapnak vasárnapra kelljen esnie.

Fontosnak nevezte ezen kívül a személyi jövedelemadó többkulcsos rendszerének visszaállítását és a minimálbér adómentessé tételét.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. április 24. 18:40
kuwiq [Hozzászóló kiszűrése] 2016. április 24. 18:08 a balsot cseréljük ki általában véve politikusra, és akkor még egyet is értek a mondattal," na ja, majd ha kicserélik a pedofil papot pedofil rabbira...
catalina9
2016. április 24. 17:40
Gombóc XVI. Artúr [Hozzászóló kiszűrése] 2016. április 24. 14:28 Személyes véleményem az, hogy az MSZP "öregjeinek" legnagyobb vétke ami az 1990 utáni időket illeti az az, hogy a saját "húsos fazekukat" védve nem neveltek ki egy fiatal generációt maguk után. Mert egy értelmes ellenzékkel az ország csak nyerhetett volna." Régi tétel: Nem lehet valaki egyszerre balos, értelmes és tisztességes.
catalina9
2016. április 24. 13:19
Ó be szép! Egy kétkedő: -És mondja Rudas Elvtárs, mi garantálja, hogy valaki ne két kabátot vegyen ki a kommunizmus bőségszarujából? Rudas Elvtárs: Maga fel tud venni két kabátot? Kétkedő: Hát nem.. Rudas Elvtárs: Na látja.. Kétkedő: Na de mi lesz, ha elvásik az egyik.. Rudas Elvtárs: Bemegy a boltba és leakaszt egy másikat.. No ezt így jól megoldották a vörös, kék, zöld népbarátok. Szóban. A valóságban: Tsz párttitkára: -Hát hogy boldogul Miska bátyám? -Köszönöm megvagyok. -Érzékeli a nép gyarapodását -hmmmm -Hát hány inge van például? -Egy. -Na de az miből van? -Az apám két régi ingéből...
catalina9
2016. április 24. 12:08
megint adakoznak a látványlibsik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!