Fico és az „álszentek”

2015. november 25. 21:36

Robert Fico nem először magyarázza a nyilvánosságnak, hogy az emberi jogok nem sérthetetlenek, de most a legvehemensebb.

2015. november 25. 21:36
Marián Leško

„2002 óta minden választás előtt megkereste azt a témát, amivel ezt üzenhette a választóknak: Mi tudjuk, mi a megoldás, és egy-kettőre rendet is tennénk, de az Európai Unió és az emberi jogok álszent védelmezői nem engedik. A tavalyi államfőválasztás előtt például azt mondta, »a romák helyzete valóban rendkívüli, és ezt csak rendkívüli intézkedésekkel lehetne megoldani, de az emberi jogok miatt nem lehet.«

Fico tehát úgy tekint az emberi és szabadságjogokra, mint akadályozó tényezőkre, amelyek gátolják elképzelései és »rendkívüli intézkedései« végrehajtásában, és már önmagában ez alkalmatlanná teszi a miniszterelnöki poszt betöltésére. Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata Szlovákiában is érvényes, 1990. november 17-e óta. A szlovák alkotmány teljes második cikkelye ezek garantálásával foglalkozik, 2009 óta pedig érvényes az EU alapjogi chartája is. És a kormányfő hivatalba lépésekor ezek megtartására esküszik fel.

Egy kormányfőnek gondolnia sem szabad arra, hogy bármilyen problémát vagy válsághelyzetet, amely országát vagy az uniót érinti, az emberi jogok megkerülésével oldjon meg. Az alkotmány, az ENSZ egyetemes nyilatkozata vagy a charta betartása nem valamiféle álszenteskedés, hanem pontosan az, ami megkülönböztet egy demokráciát az autoriter vagy totalitárius rezsimektől.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gepida
2015. november 26. 07:06
Mindent összevetve Fico az egyik legjobb politikus Európában. Ezért lehet, hogy nem választják újra?
2015. november 26. 05:45
A szerző időnként tanulmányozhatná Kant, és más gondolkodók ,az emberi szabdságról irt gondolatait.Persze a liberális eszme megrögzött hívei szintén. Az emberi jogok korlátlan érvényesítése szart ér. Pozsonyi példa: Valaki úgy gondolja,hogy a nőket az utcán azzal keni össze.Megteszi. Magyarországon valaki úgy gondolja azzal eteti gyeekeit. Megteszi. Az egyén jogai korlátozás nélkül érvényesültek. Más emberé sehogysem. Végig kell gondolni. Persze, azon is lehet gondolkodni ,hogy érvényesültek az emberi jogok pl. Drezda, London, vagy éppen Hiroshima bombázásakor.
KannibálTatárÚr
2015. november 25. 23:59
"Az alkotmány, az ENSZ egyetemes nyilatkozata vagy a charta betartása nem valamiféle álszenteskedés, hanem pontosan az, ami megkülönböztet egy demokráciát az autoriter vagy totalitárius rezsimektől.” Pán Leško! Az alkotmányt, az ENSZ egzetemes nyilatkozatát, a chartát meg lehet változtatni a többség akarata szerint. Ezt nevezik demokráciának. Ahol nem lehet megváltoztatni, azok autoriter, vagy totalitárius rezsimek.
Mag Ányos
2015. november 25. 21:59
Védjük meg a multik szlovák vezetőinek emberi jogát arra, hogy kirúghassák a magyar vevőnek magyarul köszönő alkalmazottjukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!