Görög B-terv: Varufakisz ellopta volna a görögök adószámait

2015. július 27. 11:35

Londoni bankároknak vallott a görögök B-tervéről Janisz Varufakisz: már a választás előtt is egy drachma-alapú, párhuzamos bankrendszer létrehozásán dolgoztak a későbbi kormányfő utasítására, amelyre „gombnyomással” átállíthatták volna a görög gazdaságot. Ehhez el kellett volna lopniuk a görög adóhatóság rendszeréből az adószámokat.

2015. július 27. 11:35

Drachma-alapú párhuzamos, titkos bankrendszer kiépítésén dolgozott Janisz Varufakisz Alexisz Ciprasz megbízására – árulta el a volt pénzügyminiszter angol bankároknak. Így a legrosszabb forgatókönyv esetén „gombnyomásra” átállíthatták volna a bankrendszer –legalábbis így szólt a terv, melynek végrehajtására végül nem adott utasítást Alexisz Ciprasz.

A terv végrehajtásához egyrészt be kellett volna vonni a minisztérium ezerfős személyzetét, másrészt pedig meg kellett volna hekkelni a görög adóhatóság oldalát, hogy onnan ellopják a görög adófizetők, vállalatok adószámait. Varufakisz jelenleg többek között emiatt most attól tart, hogy hazaárulás miatt bíróság elé állítják – tette hozzá a hírhez a 444.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. július 27. 19:42
Görög B-terv: Varufakisz ellopta volna a görögök adószámait Görög adószámra gyűl az éji vad... Vagy mégsem.
brekker
2015. július 27. 17:25
Nagy szellemek, ha találkoznak: Schauble is valami hasonlót akart a görögöknek, hogy lépjenek ki az eurozónából. Úgy látszik, hogy a könyvelés jobbról és balról is ugyanaz, csak középről nem érti senki. Ekkor jön elő, hogy hogyan is válogatják ezeket a kádereket?
brekker
2015. július 27. 16:31
Varufakisz vagány csávó és igaza van. Csak még azt nem tudtam eldönteni, hogy tulajdonképpen az oroszoknak, vagy az usákoknak (usanka nélküli jelen bolsevikok) dolgozik.
Sárközi Miskulancia
2015. július 27. 12:35
Bocs, nem ide tartozik, de az igaz, hogy a !!444!!! alapemberei csinálták régen a "Subba - mindennapi mocsok" blogot, aminek a posztjaihoz ha valaki nem úgy szólt hozzá, hogy "sunáznám", akkor kilógott a sorból?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!