Balog: Lengyel-magyar akció indul az ukrajnai fiatalok támogatására

2015. január 26. 16:29

Közös táborokat szervez magyar, lengyel és ukrán diákoknak Magyarország és Lengyelország – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Varsóban. Lengyelországi látogatásának első napján Balog Władysław Kosiniak-Kamysz család-, szociális és munkaügyi miniszterrel találkozott.

2015. január 26. 16:29

Magyarország és Lengyelország egyformán szolidáris az Ukrajnában szenvedő emberekkel, ezért közös táborokat szervez ukrán, lengyel és magyar fiatalok számára – mondta az MTI-nek Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Varsóban. Hivatalos lengyelországi látogatásának első napján a magyar miniszter Władysław Kosiniak-Kamysz család-, szociális és munkaügyi miniszterrel folytatott tárgyalásokat.

A találkozó kapcsán az emberi erőforrások minisztere kijelentette, hogy a Magyarországon alkalmazott megoldások sok tekintetben jelentenek inspirációt a lengyelországi demográfiai problémák megoldásához, a lengyelek viszont az év elején bevezetett nagycsaládos kártyával kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg magyar partnereikkel.

Balog Zoltán a varsói külügyi intézetben tartott, kora délutáni előadásában hangsúlyozta, hogy Lengyelország – mint fogalmazott – a néhai II. János Pál pápa, illetve a Szolidaritás szakszervezeti mozgalom országát jelenti a magyarok számára, a kétoldalú kapcsolatokat azonban a jövőre vonatkozóan kell fejleszteni, illetve erősíteni.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. január 26. 17:01
Magyarország ismét példát mutat emberségből, mint a történelemben megannyiszor. Ki kell húzni a mai vezetőség karmaiból ezeket a ma még propagandával, nem átitatott fiatalokat. A Magyarok majd jó példát mutatnak nekik, hogy is kell viselkedniük nemzettestvéreikkel. Lehet békében is élni velük, nem csak rakétazápr létezik ellenük. Itt jó helyen lesznek, odahaza nem várna rájuk mint a kinevelés a másik gyűlöletére, és a gyermekkatonáskodás. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!