Új Ptk: kitanították a bírákat és az ügyvédeket

2014. július 02. 15:36

Befejeződött az Országos Bírósági Hivatal által indított, az új polgári törvénykönyvhöz kapcsolódó képzéssorozat, amelyen bírók, bírósági dolgozók, ügyvédek és közjegyzők vettek részt. A képzésekre csaknem 270 millió forintot költöttek.

2014. július 02. 15:36

Befejeződött az Országos Bírósági Hivatal által indított, az új polgári törvénykönyvhöz kapcsolódó képzéssorozat, amelynek célja, hogy emelje a joggyakorlat színvonalát. Az OBH 269,86 millió forint támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretében a projekt megvalósítására, amelynek keretében 11 918-an vettek részt képzésen – olvasható az OBH közleményében.

A hétfőn befejeződött képzések célja elsősorban az volt, hogy a jogalkalmazókat – bírákat, bírósági titkárokat, fogalmazókat, igazságügyi alkalmazottakat, valamint ügyvédeket és közjegyzőket – felkészítse az új Ptk. március 15-i hatályba lépése után alapjaiban megváltozott szabályok naprakész alkalmazására, valamint a már előre látható értelmezési vagy koncepcionális nehézségek feloldására, így emelve a joggyakorlat színvonalát – írták.

Hozzátették: a képzések tananyaga és a jogszabályokról készített tájékoztatók a birosag.hu oldalon minden érdeklődő számára elérhetőek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. július 02. 22:30
"A képzésekre csaknem 270 millió forintot költöttek." Meg kell velük fizettetni. A kiemelt bérekből fussa. A gyermekeim egyetemi tandíját sem fizetik ki közpénzből, ha egy második, egy újabb szakot is vállalunk. Sőt, a családi pótlékot akkor vonták meg, (18 éves kortól) amikor a taníttatásuk a legtöbbe kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!