A szlovákiai választás esélyesei

2010. június 09. 17:02

A szlovákiai Társadalmi Elemzések Intézetének (ASA) ma nyilvánosságra hozott felmérése szerint kilenc párt juthat be az ország parlamentjébe. A választásokat várhatóan Robert Fico pártja, a Smer nyeri, de kétséges, hogy kormányt is tud-e alapítani.

2010. június 09. 17:02
A szlovákiai baloldalhoz köthető Társadalmi Elemzések Intézetének (ASA) közvéleménykutatása szerint a vártnál több párt juthat be a pozsonyi parlamentbe. A felmérés szerint Irány-Szociáldemokrácia (Smer) nyeri a szombati választást 29,3 százalékos támogatottsággal. Ez az érték kisebb, mint a mostanában nyilvánosságra került kutatásokban megjósoltak.
 
A második helyet várhatóan a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) érné el 14,4 százalékos támogatottsággal, míg a harmadikon a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) állna 10,8 százalékkal. 10,1 százalékos eredményt jósol még a felmérés az újonc Szabadság és Szolidaritás (SaS) nevű pártnak. A kutatás szerint mindkét magyar párt és a szlovák nacionalisták mellett Vladimir Meciar pártja, a HZDS is elérheti a szükséges szavazatszámot. A legtöbb nyilvánosságra került felmérés ettől eltérően a HZDS esélyeit nem látja ennyire jónak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. június 09. 22:22
Marhára nem örülök, hogy megosztják a felvidéki magyarságot. Egy összetartó szavazóbázissal, egy párttal sokat el lehet érni. Lásd Vajdaság! Egy határontúli országban élő magyar közösség sem teheti meg, hogy szétváljon. Erdélyben sem örültem a dolognak.
Zázrivecz
2010. június 09. 20:38
Azért nem szabad elfelejteni, hogy Bugár elköpte már 1-2x, hogy a felvidéki magyarok legnagyobb esélye az asszimilálódás, erre még rájön, hogy idehaza az atv-nek, stop.hu-nak és a klub rádiónak ad riportot ekkor egyértelművé válik mindenki szeme előtt, hogy honnan fúj a szél....
Nemhivo
2010. június 09. 19:19
....Bugárék legnagyobb ellenfele nem slota, hanem a Csákyék... Ezt a Most-os révkomáromi polgármester mondta a magyar rádióban adott interjújában... A szlovákiai magyarok a felmérések szerint fifty-fifty támogatják őket. Bugár olyan pártot akart, amelyre egy NORMÁLIS szlovák is szavazhatna lekiismeretfurdalás nélkül.
Nemhivo
2010. június 09. 19:05
....elgondolkodtató, hogy a nálunk előszeretettel "kollaboránsnak" minősített Bugár milyen sok határon túli "magyar"(?) számára NEM az..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!