A szakértői tájékozatlanság kínos nyomorúsága

2010. június 03. 17:36

Így válik nevetségessé, kínossá és hiteltelenné egy okosnak és lényeglátónak szánt elemzés – és szerzője is.

2010. június 03. 17:36

„Alina Mungiu-Pippidi egész oldalas elemzést írt a România Liberă csütörtöki számában annak kapcsán, hogy a budapesti Országgyűlés módosította az állampolgársági törvényt, megkönnyítve ezzel a magyar állampolgárság megszerzését a Magyarországon kívül élő magyarok számára.(...)

Csütörtöki elemzésében azt vizsgálja, hogy milyen következményei lesznek annak, hogy a budapesti parlament a magyar állampolgársággal együtt szavazati jogot biztosított a határokon kívül élő magyaroknak. Rengeteg példát hoz fel mondandója alátámasztására, és hosszasan érvel amellett, hogy az országgyűlési döntés mennyire elhibázott. Tájékozottnak, jól értesültnek tűnik.

Pusztán az a gond, hogy az elemzés kiindulópontja, az alapjául szolgáló »tény« hamis: a módosított állampolgársági törvény nem biztosít automatikusan szavazati jogot a Magyarország határain kívül élő magyarok számára (ahhoz ugyanis állandó magyarországi lakhely is szükséges).

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marianer
2010. június 04. 08:28
Az újságírásban a pillanatnyi hatás a lényeg. Kit fog arrafelé érdekelni, ha pár nap múlva kiderül, hamis az egész? A cáfolat terjesztése sokkal nehezebb munka és mindig is csak magyarázkodásnak tűnik.
Öreg
2010. június 03. 20:05
Hamarosan a galambduc külső tagja lesz, erre a külcsin és a belbecs is alkalmassá teszi.
balbako_
2010. június 03. 19:00
Ezek a tájékoztatók akiket meg kell nevezni minden esetben. Mondom: Vásárhelyi Mária, Haraszti Miklós, Konrád György, Gréczy Zsolt, Bolgár György, és még tessék segíteni, minden gazembert én sem ismerhetek!
Google
2010. június 03. 18:36
Valahogy a bolhából készül elefántot csinálni a hölgy. Nem könnyű meló, de tényleg nyomorúságos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!