Egyszemélyes SNS

2016. május 10. 19:47

Molnár Norbert
Új Szó

Úgy tűnik, ha van valaki, akitől Ficónak félnie kell, akkor az az SNS elnöke, Andrej Danko. Az egyszerű, de dörzsölt Danko.

„Szóval megműtötték a gyomrával. Szép búcsúbeszédet mondott a parlamentben, a tévében, és eltűnt az egészségügy bugyraiban. Azóta tudjuk, hogy tényleg megműtötték, hogy már lábadozik, s hogy pár hét múlva visszatér. És azt is tudjuk, hogy azóta az SNS gyakorlatilag megszűnt létezni. Nincs, nem hallunk róla.

Nem halljuk, hogy bekapcsolódott volna bármilyen nyilvános politikai vitába, nem bírálta még Matovičot sem, pedig őt szokás. Megnyilvánulnak ugyan az SNS-es miniszterek, de ők meg nem SNS-esek. Ez már a kormányalakításkor feltűnő volt, hogy a nemzetiek gyakorlatilag egyetlen politikust sem küldtek a kormányba. Három miniszterük közül egyik sem volt a pártlistán.

(...)

Nehéz megmondani, mennyire tudatos és jó politikus Andrej Danko. A választások előtti megnyilvánulásai inkább naivak voltak. A választások után a naivitást valamiféle álnaivitás váltotta, dörzsöltséggel megbolondítva. Felrázott egy gyakorlatilag döglött pártot, bevitte a kormányba, a politikai felelősséget gyakorlatilag már a kabinet megalakulásakor másokra hárította.

Két hétig nem volt, ezalatt pártja tetszhalottnak tűnt, ám a felmérések szerint éppen elnökének köszönhetően erősödik. Ebben a pillanatban úgy tűnik, ha van valaki, akitől Ficónak félnie kell, akkor az Danko. Az egyszerű, de dörzsölt Danko.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kozep-europa.mandiner.hu/trackback/22380