Intő jelek

2016. március 8. 7:18

Rostás Szabolcs
Krónika
Nem alakult jól a szlovákiai parlamenti választás végeredménye a felvidéki magyarság szempontjából, és akkor még enyhén fogalmaztunk.

„Azonban nemcsak a felvidéki magyarok számára szolgált tanulságként a mostani megmérettetés, eredményéből – az év végi romániai parlamenti választásra tekintettel – az erdélyi magyar politikai alakulatok is levonhatnák a következtetést. Különösen érvényes ez az RMDSZ-re, amelynek elnöke az MKP múlt heti kampányzáró rendezvényén az összefogásban látta a magyar képviseletnek a pozsonyi parlamentbe való visszajuttatása titkát.

Márpedig ha az RMDSZ nem akar eljutni oda, hogy 2020-ban visszakapaszkodnia kelljen a bukaresti törvényhozásba, akkor itthon sokkal többet kell tennie azért az összefogásért, amelyet a mások figyelmébe ajánlott. Könnyen az MKP sorsára juthat ugyanis a szövetség, ha abban a hitben ringatja magát, hogy a Magyar Polgári Párt »felszalámizásával« letudta a magyar–magyar együttműködést, és mindent megtett parlamenti képviselete biztosításáért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés