Az FPÖ ellen tüntettek, Strache nem érti, minek

2016. január 30. 10:38

FPÖ-Chef Heinz Christian Strache ist bereits in der Hofburg angekommen, unser Reporter hat ihn zum Interview gebeten. #Akademikerball

Posted by PULS 4 NEWS on Friday, 29 January 2016
Körülbelül ötezren tüntettek Bécsben péntek este az FPÖ Akadémikusbálja ellen, az Ausztriába érkező menedékkérők mellett. HC Strache FPÖ-elnök nem érti, miért kell vörös-zöld szerveződéseknek a tőlük eltérően gondolkodók ellen erőszakosan demonstrálniuk, ahogy azt az előző években tették.

„Üdvözöljük a menekülőket! Az FPÖ-t elüldözni, a menekültek maradnak!” A Kurier galériája szerint ilyen transzparens is volt az Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ által rendezett Akadémikusbál elleni tüntetésen. A Heinz-Christian Strache vezette párt Orbán Viktoréhoz hasonló menekültpolitikája tematizálta a balos szervezeződések által szervezett demonstrációt: a körülbelül ötezer tüntető többnyire menekültpárti, antirasszista és antifasiszta feliratokkal fejezte ki véleményét Bécs utcáin.

A Kurier tudósítása szerint az ellenrendezvény idén nem volt annyira erőszakos, mint két éve: idén mindössze három embert vett őrizetbe a bécsi rendőrség.

A Puls 4 mikrofonvégre kapta HC Strachét a bálra érkezvén, aki a tévécsatornának elmondta, nem érti a tüntetések célját. „Nem tudom megérteni, miért cselekednek így különböző vörös-zöld szervezetek a másként gondolkodókkal szemben, jelen esetben a Szabadságpárttal. Hogy miért próbálnak megakadályozni egy rendezvényt, amely cselekedetük az előző években erőszakos cselekedetekhez vezetett. Azt se érteném meg, ha egy SPÖ-s vagy zöld bált próbálnának meg így megakadályozni.”

Strache a báli hangulatról több fotót is posztolt a Facebookra. A bál hangulatáról az FPÖ házi tévéje is készített beszámolót, nézzék csak:

Wiener Akademikerball 2016 in der Hofburg

Erste Bilder vom 4. Wiener Akademikerball in der Hofburg! Ein traditioneller Ball für die Versammlungs- und Meinungsfreiheit.

Posted by FPÖ-TV on Friday, 29 January 2016

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés