Forgács Karácsony munkájáról: Gettósodás zajlik Budapesten (VIDEÓ)

2024. május 07. 08:39

„A fővárosnak nincs romastratégiája” – hangsúlyozta a szakértő a Hír TV műsorában.

2024. május 07. 08:39

A Hír TV Napi aktuális című műsorának Forgács István romaügyi szakértő volt a vendége. A beszélgetés elején Velkovics Vilmos ismertette a nézőkkel, hogy 120-150 ezer roma származású ember él Budapesten, és további tízezrek járnak ide heti vagy havi rendszerességgel dolgozni. „Felismerte-e ezt a lehetőséget, problémát a főváros? Képes Ön azonosítani a főváros romastratégiáját?” – tette fel a kérdést Forgács Istvánnak a műsorvezető.

A romaügyi szakértő kijelentette, hogy „egyrészt a fővárosnak nincs romastratégiája, de 

gyakorlatilag komptenes személy sincs a jelenlegi városvezetésben, aki a cigányüggyel vagy a társadalmi felzárkóztatással érdemben foglalkozni tudna”.

Erre Velkovics közölte, hogy ez az ügy Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyetteshez tartozik, mire Forgács úgy reagált, hogy nem tudja, Karácsony helyettesének „hány megszólalása volt a témában az elmúlt négy és fél év során”.

Ezt is ajánljuk a témában

A főváros nem kínált érdemi segítséget ennek a „szemmel látható tömegnek”

A szakértő szerint egy főpogármesternek mindennel kellene foglakoznia. „120-150 ezer itt élő cigányember, plusz azok a tízezrek, akik feljárnak ide dolgozni az agglomerációból vagy még messzebbről dolgozni, megélhetést találni. Ez egy szemmel látható tömeg, amelynek gyakorlatilag saját erőből kell valamire jutnia, ehhez 

a főváros semmi érdemi segítséget nem kínált” 

– összegezte az elmúlt évek tapasztalatát.

A Fidesz jelöltje visszaadhatja Budapestnek a biztonságérzetét

Forgács István megjegyezte, hogy „míg a jobbmódúak kiköltöznek a városból az agglomerációba, addig 

a korábban jobbmódúnak tekintett belső kerületekben is zajlik egyfajta társadalmi lecsúszás, egyfajta gettósodás. 

Sőt, odajutunk, hogy a VIII. kerüeti polgármester kénytelen antiszegregációs programot nidítani az egyik óvodában, mert csak cigánygyerekek járnak oda” – hívta fel a figyelmet. 

Végül a romaügyi szakértő arra a kérdésre, hogy a budapesti cigányság kire szavazzon, határozottan azt felelte, hogy a „jelenlegi főpogármesterre ne!”

Majd leszögezte, hogy „a Fidesz jelöltje Szentkirályi Alexandra képes lehet, hogy a kormányzattal olyan megállapodást kössön, amely egyrészt visszaadja Budapestnek a biztonságérzetét, másrészt a kormány által eleve nyújtott felzárkóztatási lehetőségeket kiegészítve segítséget adhat ennek a 120-150 ezer embernek”

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­­z­­­i n­­­i­­­m­f­o­­­m­­á­n­­­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
hajni38
2024. május 07. 19:07
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi két országos népszámláláskor csökkenő létszámban 390 ezer helyett már csak 210 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer, a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer, de mindenképp 700 ezer alatt van (a fővárosban 120-150 ezer). A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült, mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány helyi önkormányzati képviselők és drogos cigány aktivisták bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében szokásuk szerint minden érintettet duplán számolnak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELÖKET , hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
chief Bromden
2024. május 07. 10:19
A felsőbbrendűségi érzésű libernyákok lenézik a cigányokat is. Vidéken sokan találtak munkát, megélhetést a beruházásokon, többségük keményen dolgozik, megbecsülik őket.
véna
2024. május 07. 10:17
Felismerte-e ezt a lehetőséget, problémát a főváros? Ahogy semmi más egyebet sem ismert föl a kasszán kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!