Anyák napi közleményt adtak ki a magyarországi családszervezetek

2024. május 05. 10:33

A béke fontosságára hívták föl a figyelmet.

2024. május 05. 10:33

Fotó: Pixabay

Minden anya békét akar címmel adta ki közleményét a magyarországi családszervezetek anyák napja alkalmából. Ebben kiemelték, hogy anyák napján a Szent István Intézet felhívásához csatlakozva az édesanyák hangját szeretnék felerősíteni, növekvő aggodalmuknak kívánnak hangot adni. 

„Arra kérünk – pártállástól függetlenül – minden magyar politikai szervezetet és minden felelős közéleti szereplőt, hogy politikájuk és megnyilvánulásaik itthon és a nemzetközi térben is egyértelműen a mihamarabbi békét szolgálják!

– fogalmaztak. 

Hozzátették: „A szomszédunkban 27 hosszú hónapja dúl véres háború. Sokezer édesanya – köztük magyar asszonyok is – vesztette el legdrágább kincsét, gyermekét. Sokezer megözvegyült anyuka apa nélkül kell felnevelje gyermekeit. Sokezer édesanya rettegésben vagy 

hazájából elmenekülve, szüleit hátrahagyva kell gyermekeiről gondoskodjon”.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy eközben – az egyébként is demográfiai krízissel küszködő Európában – meg sem becsülhető azoknak a fiatal nőknek a száma, akik a béke törékenységét látva elhalasztják a gyermekvállalást, s talán sohasem élhetik meg az anyaságot.

 Kiemelték, hogy ahelyett, hogy az elhúzódó konfliktus lezárása felé haladna a világ, ma annak kiszélesedése fenyeget és egyre 

több európai vezető tesz aggasztó kijelentéseket, melyek a közvetlen katonai részvételt sürgetik. 

Hozzátették: „Egy Európára is átterjedő fegyveres konfliktus minden édesanya legrettegettebb rémálma, épp ezért – az anyáknak szentelt ünnepen – gyermekeink jövőjéért aggodalommal a szívünkben követeljük a béke hangjának világos, hallható képviseletét”.

***

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­­g­a­­z­­­i n­­i­­­m­­f­o­m­­­á­­­n­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. május 05. 13:35
Kik azok a meg nem nevezett családszervezetek, akik pártpolitizálnak egy jót anyák napja alkalmából? (léteznek, mondtak ilyesmiket egyáltalán? )
irmag2
2024. május 05. 13:05
Nekem Orbán Viktor mai szálkamentes megszólalása is tetszett: "Isten éltesse az édesanyákat!"
ittésmost
2024. május 05. 12:36
Igen! Pax et bonum!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!