Elkeserítő számok: a magyarok közel fele szerint kitörhet a harmadik világháború

2024. április 22. 09:45

A túlnyomó többség szerint Magyarországnak ilyen helyzetben az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetését kell szorgalmaznia.

2024. április 22. 09:45

A nyitókép illusztráció. Fotó: Presidency of Ukraine / Anadolu /AFP

Izrael és Irán konfliktusával egy újabb háború körvonalazódik a Közel-Keleten, ezért a Magyar Társadalomkutató Kft. megvizsgálta, hogy a magyar társadalom milyennek látja a jelenleg is zajló háborúk világméretűvé válásának esélyeit.

A magyar felnőttek 47 százaléka szerint a harmadik világháború kitörésének jelenleg valós esélye van.

A Magyar Társadalomkutató felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok túlnyomó többsége háborús konfliktus esetén az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetését szorgalmazná.

A felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók kétötöde (38%) szerint bármikor kitörhet a harmadik világháború, további 9 százalékuk szerint az már zajlik is.

A világháború veszélyét valósnak érzékelőkkel szinte megegyezik azok aránya, akik a háborús konfliktusokat érzékelik ugyan, de azokban nem látják egy esetleges világháború kitörésének esélyét (46%). A nők között magasabb a világháborútól tartók aránya (51%), mint a férfiak (42%) esetén.

A kutatás vizsgálta azt is, hogy a válaszadók szerint Magyarországnak milyen magatartást kellene tanúsítania háborús konfliktusok esetén. A magyarok túlnyomó többsége (84%) egyetértett azzal az állítással, hogy Magyarországnak ilyen helyzetben az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetését kell szorgalmaznia, ami a magyarok békepártiságára utal.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­­n­­­y­­o­k­ ­­v­­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. április 23. 00:21
Nem lehet világháború, mer már nincsen rá idő E cikk alatt: " Napokra van a teljes ukrán összeomlás origo.hu "
pandalala
2024. április 22. 19:19
Arma Gedeon néz ránk az ajtó kukucskálóban ....
pandalala
2024. április 22. 19:16
na tessék, már a küszöbön törölgeti az mocskos lábát .... " Rendkívüli : Napokra van a teljes ukrán összeomlás? Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború 8 órája Olvasási idő: 14 perc " Origó https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/04/iii-vilaghaboru-nato-ukrajna-oroszorszag-fegyverek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!