Dagad a korrupciós botrány a DK-s vezetésű Óbudán: indítványozták a gyanúsítottak letartóztatását

2024. március 07. 17:26

Indítványozzák az óbudai korrupciós botrány őrizetbe vett gyanúsítottjainak a letartóztatását – erősítette meg a Magyar Nemzetnek a Főügyészség, amely az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt jár el.

2024. március 07. 17:26

Nyitókép: MTVA/Róka László

 

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványozza annak a négy személynek a letartóztatását, akiket a III. kerületi korrupciós botránnyal összefüggésben vettek őrizetbe szerdán – tudta meg a Magyar Nemzet. A DK-s önkormányzatnál tegnap házkutatást is tartottak, az ügy szálai pedig a baloldal egyik fontos háttéremberéhez vezethetnek el.

A főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. Kerületi Önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. 

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították.

A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. 

A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények gyanúját közölte – írta a főügyészség.

Az ügy előzménye, hogy pár napja civil ruhás nyomozók lepték el az ellenzéki vezetésű III. kerületi önkormányzat polgármesteri hivatalának óbudai épületét. Ahogy a Magyar Hírlap hírt adott róla: a nyomozók kiérkezése összefüggésben állhat a 2022-es országgyűlési választás előtt kirobbant üggyel. A közvélemény által akkor Anonymous-videóként elhíresült hanganyagban többek között Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő kampányáról is beszélnek. 

Az akkor nyilvánosságra hozott felvételen az hallható, ahogy 

Óbuda vonatkozásában P. Gábor és F. László visszaosztott, illetve külföldről érkező pénzekről beszélgetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

P. Gábor 2020-ig a XIX. kerületi Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, Gajda Péter kispesti szocialista polgármester jobbkeze volt, s egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. P. Gábor ezen kívül Karácsony Gergely kampányában is közreműködött, Óbudán pedig az önkormányzati lap irányítását is rábízta Kiss László DK-s polgármester.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Same
2024. március 07. 19:13
Gyurcsány ondó ferinek és társainak távozni kell, az országból is!
sozlib_abschaum
2024. március 07. 19:10
Az egész moslékkoalíció genetikai hulladékokból áll. Akasztófára valók!
llnnhegyi
2024. március 07. 18:46
DK-s bűnözők Dobrev Klára irányításával megszállták a kerületet. Kellett ez nektek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!